Изберете Страница

Ранен прототип на Apple Watch загатва за бъдеща Smart Band

Наскоро в Twitter беше публикувана снимка на ранен прототип на Apple Watch. Тя разкрива допълнителна функционалност на часовника, която все още не е добавена.

Допълнителният порт в долната част на устройството би позволил свързването на интелигентна каишка, която ще добави нови сензори.

Всъщност всяка нова серия Apple Watch досега е снабдена със скрит порт, който се използва от служителите на компанията за тестване на устройството. Този часовник от серия 3 обаче, има два порта.


9to5Mac се свързва със Zompetti, за да получи повече информация за прототипа. Според него Apple експериментира и работи върху специален сензор, който би добавил мониторинг на кръвното налягате в часовника, което ще бъде постигнато чрез интелигентна каишка. За съжаление прототипът не е напълно функционален и не може да се разбере как би работила тази функция в реалния свят.

Всичко това съвпада с патент на Apple, разкрит през 2017 година, когато беше представена и серия 3 на часовника, която дойде със сензор за сърдечна честота. Прототипът най-вероятно е бил използван само за тестове, но ни кара да се замислим дали интелигентната каишка би могла да е потенциален нов аксесоар и какво е наложило отмяната й.

Можем да спекулираме много, но за съжаление няма как да разберем какво се е сулчило преди 4 години. Все пак да не губим надежда, Apple винаги успява ад ни изненада с нова функционалност и може би един ден ще дойде ред и на интелигентната каишка с допълнителни сензори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This