Изберете страница

Ранен прототип на Apple Watch загатва за бъдеща Smart Band

Наскоро в Twitter беше публикувана снимка на ранен прототип на Apple Watch. Тя разкрива допълнителна функционалност на часовника, която все още не е добавена.

Допълнителният порт в долната част на устройството би позволил свързването на интелигентна каишка, която ще добави нови сензори.

Всъщност всяка нова серия Apple Watch досега е снабдена със скрит порт, който се използва от служителите на компанията за тестване на устройството. Този часовник от серия 3 обаче, има два порта.


9to5Mac се свързва със Zompetti, за да получи повече информация за прототипа. Според него Apple експериментира и работи върху специален сензор, който би добавил мониторинг на кръвното налягате в часовника, което ще бъде постигнато чрез интелигентна каишка. За съжаление прототипът не е напълно функционален и не може да се разбере как би работила тази функция в реалния свят.

Всичко това съвпада с патент на Apple, разкрит през 2017 година, когато беше представена и серия 3 на часовника, която дойде със сензор за сърдечна честота. Прототипът най-вероятно е бил използван само за тестове, но ни кара да се замислим дали интелигентната каишка би могла да е потенциален нов аксесоар и какво е наложило отмяната й.

Можем да спекулираме много, но за съжаление няма как да разберем какво се е сулчило преди 4 години. Все пак да не губим надежда, Apple винаги успява ад ни изненада с нова функционалност и може би един ден ще дойде ред и на интелигентната каишка с допълнителни сензори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This