Изберете Страница

Ранен прототип на Apple Watch загатва за бъдеща Smart Band

Наскоро в Twitter беше публикувана снимка на ранен прототип на Apple Watch. Тя разкрива допълнителна функционалност на часовника, която все още не е добавена.

Допълнителният порт в долната част на устройството би позволил свързването на интелигентна каишка, която ще добави нови сензори.

Всъщност всяка нова серия Apple Watch досега е снабдена със скрит порт, който се използва от служителите на компанията за тестване на устройството. Този часовник от серия 3 обаче, има два порта.


9to5Mac се свързва със Zompetti, за да получи повече информация за прототипа. Според него Apple експериментира и работи върху специален сензор, който би добавил мониторинг на кръвното налягате в часовника, което ще бъде постигнато чрез интелигентна каишка. За съжаление прототипът не е напълно функционален и не може да се разбере как би работила тази функция в реалния свят.

Всичко това съвпада с патент на Apple, разкрит през 2017 година, когато беше представена и серия 3 на часовника, която дойде със сензор за сърдечна честота. Прототипът най-вероятно е бил използван само за тестове, но ни кара да се замислим дали интелигентната каишка би могла да е потенциален нов аксесоар и какво е наложило отмяната й.

Можем да спекулираме много, но за съжаление няма как да разберем какво се е сулчило преди 4 години. Все пак да не губим надежда, Apple винаги успява ад ни изненада с нова функционалност и може би един ден ще дойде ред и на интелигентната каишка с допълнителни сензори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This