Изберете Страница

Ранен прототип на Apple Watch загатва за бъдеща Smart Band

Наскоро в Twitter беше публикувана снимка на ранен прототип на Apple Watch. Тя разкрива допълнителна функционалност на часовника, която все още не е добавена.

Допълнителният порт в долната част на устройството би позволил свързването на интелигентна каишка, която ще добави нови сензори.

Всъщност всяка нова серия Apple Watch досега е снабдена със скрит порт, който се използва от служителите на компанията за тестване на устройството. Този часовник от серия 3 обаче, има два порта.


9to5Mac се свързва със Zompetti, за да получи повече информация за прототипа. Според него Apple експериментира и работи върху специален сензор, който би добавил мониторинг на кръвното налягате в часовника, което ще бъде постигнато чрез интелигентна каишка. За съжаление прототипът не е напълно функционален и не може да се разбере как би работила тази функция в реалния свят.

Всичко това съвпада с патент на Apple, разкрит през 2017 година, когато беше представена и серия 3 на часовника, която дойде със сензор за сърдечна честота. Прототипът най-вероятно е бил използван само за тестове, но ни кара да се замислим дали интелигентната каишка би могла да е потенциален нов аксесоар и какво е наложило отмяната й.

Можем да спекулираме много, но за съжаление няма как да разберем какво се е сулчило преди 4 години. Все пак да не губим надежда, Apple винаги успява ад ни изненада с нова функционалност и може би един ден ще дойде ред и на интелигентната каишка с допълнителни сензори.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This