Камерата на iPhone Xr притежава много от функциите на тази на двата по-скъпи модела, но портретният й режим е ограничен само до хора. Сега обаче, разработчиците на популярното фото-приложение Halide твърдят, че са открили начин да активират режима и за животни и обекти.

Всъщност с, ако вграденото приложение за камера на iPhone Xr се опитвате да направите портретна снимка на вашия любимец, ще получите съобщение, че не е открит човек. Това обаче, изгрежда е софтуерно ограничение от страна на Apple, защото в публикацията си в Reddit, разработчиците на Halide разкриват, че вече имат портретен режим, който работи и за животни и предмети. Те обясняват още, че с някои допълнителни инструменти, вероятно ще могат да пуснат версия на совето приложение, която дава възможност за портретни снимки на всякакви теми с iPhone Xr.

Разработчиците обясняват, че дълбочинната карта на модела е с по-ниска резолюция от тази на вариантите с двойна камера, но изглежда използваема. Това означава, че приложенията от трети страни трябва да могат да активират режима Portrait за повече потребители, което е наистина вълнуващо.