Изберете Страница

Първото събитие на Apple тази година ще се проведе на 8 март

Apple обяви първото си събитие за тази година – “Peek Performance”. То ще се проведе на 8 март от 20 часа българско време в Steve Jobs Theater в Apple Park и ще се излъчва само онлайн.


Както вече знаем, по време на това събитие се очаква компанията да представи третото поколение iPhone SE, обновен iPad и поне един Mac със собствения си чип Apple Silicon. Това може да е Mac mini, 13 инчов MacBook Pro или дори и двата модела.

iPhone SE 2022 ще изглежда много подобно на своя предшественик от второ поколение, като промени в дизайна почти не се очакват. Устройството ще продължи да е с дебели рамки около дисплея и Touch ID Home Button. За сметка на това бюджетният модел ще получи нов чип A15 и 5G възможности, което ще го превърне в най-достъпният 5G iPhone.

Очаква се компанията да не направи промени и в дизайна на следващото поколение iPad Air, като той също ще получи бърз чип и 5G свързаност. Може би ще бъде актуализиран с нова FaceTime камера с поддръжка на Center Stage – функцията, която ви дъриж в кадър, дори и когато се движите по време на разговор.

По-интересни може би са слуховете за Mac, тъй като според тях Apple планира да пусне по-висок клас Mac mini с преработен дизайн и чиповете M1 Pro и M1 Max. Той ще замени текущите варианти с Intel.

Друго устройство, което е възможно да видим на събитието е актуализираната версия на 13 инчовия MacBook Pro. Твърди се, че той ще е оборудван с чипа М2, наследник на М1 и ще изглежда идентично с настоящия модел.

Чипът М2 ще е със същия 8-ядрен процесор като М1, но се очакват подобрения в скоростта и ефективността, както и в графичния процесор. Слуховете предполагат 9 и 10-ядрени GPU опции, в сравнение със 7 и 8-ядрените на М1.

Както вече споменахме, събитието ще се предава на живо и ще можете да го гледате в сайта на Apple и в приложението Apple TV, а най-вероятно и в YouTube канала на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This