Изберете страница

Първото събитие на Apple тази година ще се проведе на 8 март

Apple обяви първото си събитие за тази година – “Peek Performance”. То ще се проведе на 8 март от 20 часа българско време в Steve Jobs Theater в Apple Park и ще се излъчва само онлайн.


Както вече знаем, по време на това събитие се очаква компанията да представи третото поколение iPhone SE, обновен iPad и поне един Mac със собствения си чип Apple Silicon. Това може да е Mac mini, 13 инчов MacBook Pro или дори и двата модела.

iPhone SE 2022 ще изглежда много подобно на своя предшественик от второ поколение, като промени в дизайна почти не се очакват. Устройството ще продължи да е с дебели рамки около дисплея и Touch ID Home Button. За сметка на това бюджетният модел ще получи нов чип A15 и 5G възможности, което ще го превърне в най-достъпният 5G iPhone.

Очаква се компанията да не направи промени и в дизайна на следващото поколение iPad Air, като той също ще получи бърз чип и 5G свързаност. Може би ще бъде актуализиран с нова FaceTime камера с поддръжка на Center Stage – функцията, която ви дъриж в кадър, дори и когато се движите по време на разговор.

По-интересни може би са слуховете за Mac, тъй като според тях Apple планира да пусне по-висок клас Mac mini с преработен дизайн и чиповете M1 Pro и M1 Max. Той ще замени текущите варианти с Intel.

Друго устройство, което е възможно да видим на събитието е актуализираната версия на 13 инчовия MacBook Pro. Твърди се, че той ще е оборудван с чипа М2, наследник на М1 и ще изглежда идентично с настоящия модел.

Чипът М2 ще е със същия 8-ядрен процесор като М1, но се очакват подобрения в скоростта и ефективността, както и в графичния процесор. Слуховете предполагат 9 и 10-ядрени GPU опции, в сравнение със 7 и 8-ядрените на М1.

Както вече споменахме, събитието ще се предава на живо и ще можете да го гледате в сайта на Apple и в приложението Apple TV, а най-вероятно и в YouTube канала на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This