Изберете Страница

Първото събитие на Apple тази година ще се проведе на 8 март

Apple обяви първото си събитие за тази година – “Peek Performance”. То ще се проведе на 8 март от 20 часа българско време в Steve Jobs Theater в Apple Park и ще се излъчва само онлайн.


Както вече знаем, по време на това събитие се очаква компанията да представи третото поколение iPhone SE, обновен iPad и поне един Mac със собствения си чип Apple Silicon. Това може да е Mac mini, 13 инчов MacBook Pro или дори и двата модела.

iPhone SE 2022 ще изглежда много подобно на своя предшественик от второ поколение, като промени в дизайна почти не се очакват. Устройството ще продължи да е с дебели рамки около дисплея и Touch ID Home Button. За сметка на това бюджетният модел ще получи нов чип A15 и 5G възможности, което ще го превърне в най-достъпният 5G iPhone.

Очаква се компанията да не направи промени и в дизайна на следващото поколение iPad Air, като той също ще получи бърз чип и 5G свързаност. Може би ще бъде актуализиран с нова FaceTime камера с поддръжка на Center Stage – функцията, която ви дъриж в кадър, дори и когато се движите по време на разговор.

По-интересни може би са слуховете за Mac, тъй като според тях Apple планира да пусне по-висок клас Mac mini с преработен дизайн и чиповете M1 Pro и M1 Max. Той ще замени текущите варианти с Intel.

Друго устройство, което е възможно да видим на събитието е актуализираната версия на 13 инчовия MacBook Pro. Твърди се, че той ще е оборудван с чипа М2, наследник на М1 и ще изглежда идентично с настоящия модел.

Чипът М2 ще е със същия 8-ядрен процесор като М1, но се очакват подобрения в скоростта и ефективността, както и в графичния процесор. Слуховете предполагат 9 и 10-ядрени GPU опции, в сравнение със 7 и 8-ядрените на М1.

Както вече споменахме, събитието ще се предава на живо и ще можете да го гледате в сайта на Apple и в приложението Apple TV, а най-вероятно и в YouTube канала на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This