Изберете страница

Първото събитие на Apple тази година ще се проведе на 8 март

Apple обяви първото си събитие за тази година – “Peek Performance”. То ще се проведе на 8 март от 20 часа българско време в Steve Jobs Theater в Apple Park и ще се излъчва само онлайн.


Както вече знаем, по време на това събитие се очаква компанията да представи третото поколение iPhone SE, обновен iPad и поне един Mac със собствения си чип Apple Silicon. Това може да е Mac mini, 13 инчов MacBook Pro или дори и двата модела.

iPhone SE 2022 ще изглежда много подобно на своя предшественик от второ поколение, като промени в дизайна почти не се очакват. Устройството ще продължи да е с дебели рамки около дисплея и Touch ID Home Button. За сметка на това бюджетният модел ще получи нов чип A15 и 5G възможности, което ще го превърне в най-достъпният 5G iPhone.

Очаква се компанията да не направи промени и в дизайна на следващото поколение iPad Air, като той също ще получи бърз чип и 5G свързаност. Може би ще бъде актуализиран с нова FaceTime камера с поддръжка на Center Stage – функцията, която ви дъриж в кадър, дори и когато се движите по време на разговор.

По-интересни може би са слуховете за Mac, тъй като според тях Apple планира да пусне по-висок клас Mac mini с преработен дизайн и чиповете M1 Pro и M1 Max. Той ще замени текущите варианти с Intel.

Друго устройство, което е възможно да видим на събитието е актуализираната версия на 13 инчовия MacBook Pro. Твърди се, че той ще е оборудван с чипа М2, наследник на М1 и ще изглежда идентично с настоящия модел.

Чипът М2 ще е със същия 8-ядрен процесор като М1, но се очакват подобрения в скоростта и ефективността, както и в графичния процесор. Слуховете предполагат 9 и 10-ядрени GPU опции, в сравнение със 7 и 8-ядрените на М1.

Както вече споменахме, събитието ще се предава на живо и ще можете да го гледате в сайта на Apple и в приложението Apple TV, а най-вероятно и в YouTube канала на компанията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This