Изберете Страница

Първият iPhone заслужено се пенсионира

AT&T обяви, че закрива своята 2G мрежа, което автоматично означава, че първият модел iPhone вече няма да може да бъде използван като телефон.

Със сигурност още много потребители пазят тази реликва, като спомен от преди десет години, когато iPhone със замах промени начина, по който всички ние си взаимодействаме със своя телефон, но сега възможностите на устройството ще бъдат сведени до тези на iPod touch, тъй като то не разполага с 3G свързаност и за разлика от други модели беше ексклузивно за оператора, което означава, че няма как да се използва с карти на други телекоми.

Тази новина не е изненедваща, след като AT&T многократно предупреди за възможността през последните няколко години, а целта на тази стъпка е освобождаването на по-широк спектър за бъдещите мрежови технологии, включително и 5G.

iPhone безспорно е най-революционния и иновативен продукт в историята на мобилиите технологии, който въпреки обемистия си корпус, не-ретина дисплей и мъчително бавна 2G връзка, изглеждащи архаично в днешни дни, е доказателство за това колко динамично се развиват технологиите и заслужено трябва да се пенсионира, след като преосмисли изцяло света на мобилните телефони преди десет години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар