Изберете страница

Първият iPhone заслужено се пенсионира

AT&T обяви, че закрива своята 2G мрежа, което автоматично означава, че първият модел iPhone вече няма да може да бъде използван като телефон.

Със сигурност още много потребители пазят тази реликва, като спомен от преди десет години, когато iPhone със замах промени начина, по който всички ние си взаимодействаме със своя телефон, но сега възможностите на устройството ще бъдат сведени до тези на iPod touch, тъй като то не разполага с 3G свързаност и за разлика от други модели беше ексклузивно за оператора, което означава, че няма как да се използва с карти на други телекоми.

Тази новина не е изненедваща, след като AT&T многократно предупреди за възможността през последните няколко години, а целта на тази стъпка е освобождаването на по-широк спектър за бъдещите мрежови технологии, включително и 5G.

iPhone безспорно е най-революционния и иновативен продукт в историята на мобилиите технологии, който въпреки обемистия си корпус, не-ретина дисплей и мъчително бавна 2G връзка, изглеждащи архаично в днешни дни, е доказателство за това колко динамично се развиват технологиите и заслужено трябва да се пенсионира, след като преосмисли изцяло света на мобилните телефони преди десет години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This