Изберете Страница

Първият iPhone заслужено се пенсионира

AT&T обяви, че закрива своята 2G мрежа, което автоматично означава, че първият модел iPhone вече няма да може да бъде използван като телефон.

Със сигурност още много потребители пазят тази реликва, като спомен от преди десет години, когато iPhone със замах промени начина, по който всички ние си взаимодействаме със своя телефон, но сега възможностите на устройството ще бъдат сведени до тези на iPod touch, тъй като то не разполага с 3G свързаност и за разлика от други модели беше ексклузивно за оператора, което означава, че няма как да се използва с карти на други телекоми.

Тази новина не е изненедваща, след като AT&T многократно предупреди за възможността през последните няколко години, а целта на тази стъпка е освобождаването на по-широк спектър за бъдещите мрежови технологии, включително и 5G.

iPhone безспорно е най-революционния и иновативен продукт в историята на мобилиите технологии, който въпреки обемистия си корпус, не-ретина дисплей и мъчително бавна 2G връзка, изглеждащи архаично в днешни дни, е доказателство за това колко динамично се развиват технологиите и заслужено трябва да се пенсионира, след като преосмисли изцяло света на мобилните телефони преди десет години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This