Изберете страница

Първият iPhone заслужено се пенсионира

AT&T обяви, че закрива своята 2G мрежа, което автоматично означава, че първият модел iPhone вече няма да може да бъде използван като телефон.

Със сигурност още много потребители пазят тази реликва, като спомен от преди десет години, когато iPhone със замах промени начина, по който всички ние си взаимодействаме със своя телефон, но сега възможностите на устройството ще бъдат сведени до тези на iPod touch, тъй като то не разполага с 3G свързаност и за разлика от други модели беше ексклузивно за оператора, което означава, че няма как да се използва с карти на други телекоми.

Тази новина не е изненедваща, след като AT&T многократно предупреди за възможността през последните няколко години, а целта на тази стъпка е освобождаването на по-широк спектър за бъдещите мрежови технологии, включително и 5G.

iPhone безспорно е най-революционния и иновативен продукт в историята на мобилиите технологии, който въпреки обемистия си корпус, не-ретина дисплей и мъчително бавна 2G връзка, изглеждащи архаично в днешни дни, е доказателство за това колко динамично се развиват технологиите и заслужено трябва да се пенсионира, след като преосмисли изцяло света на мобилните телефони преди десет години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This