Има множество слухове за това, че Apple работи по iPad с OLED дисплей. Нов доклад обаче сочи, че той може да пристигне едва през 2023 година.

Информацията идва от консултанти по веригата за доставки на дисплеи (DSCC). Очаква се Apple да излезе на пазара с AMOLED дисплей, който ще е 10.9 инчов, а това означава най-вероятно, че устройството ще е iPad Air.

Миналия месец чухме редица слухове за iPad и това, че компанията иска да увеличи размера на дисплея за вече съществуващите Pro модели. След това имаеш новини за 10.9 инчов iPad Air, а редица достоверни източници споменаваха подобни прогнози, така че последната информация изглежда съвпада с всичко това.

2023 година обаче още е много далече и нещата могат да се променят. OLED дисплеите са скъпи и въпреки, че се произвеждат масово от редица компании като Samsung и LG, Apple продава iPad в големи обеми, така че веригата за доставки трябва да е подготвена за това. Докладът на DSCC предполага също така и, че Apple ще изостави Touch Bar в бъдеще и ще се върне към нормалния функционален ред на новите MacBook Pro устройства.