Изберете страница

Първият ARM Mac се очаква тази година

Apple може да достави първите си Mac устройства, захранвани от ARM чипсети, преди края на тази година. Това твърди надеждният анализатор, Минг-Чи Куо, посочвайки още, че първите доставки се очаква да започнат през последното тримесечие на 2020 година, или най-късно в началото на 2021 година.

Преходът обаче, ще дойде преди големия редизайн на MacBook, който се очаква догодина.

iPhone и iPad са доказали, че ARM процесорите могат да се направят за невероятно мощни устройства. Най-новият iPad Pro, задвижван от осемядрен чип A12X Bionic, изпреварва дори някои от най-скъпите преносими компютри в сравнителните тестове.

ARM чиповете имат и други предимства – компанията може да ги проектира от нулата, специално за собствения си хардуер, те са по-евтини за производство и по-подходящи за преносими устройства, защото са по-ефективни.

В последните си бележки към инвеститорите, Куо посочва, че Apple може да достави първия ARM базиран Mac до края на тази година. Смята се, че MacBook ще премине към тази технология, преди настолните машини, а в крайна сметка, почти всички Mac устройства, биха могли да използват ARM чипове. Преходът очевидно ще отнеме време, защото изисква промени в софтуера и операционната система, а съществуващите приложения не биха били съвместими, без емулатор. Това означава, че разработчиците трябва да започнат да създават съвместими приложения, които да са готови, преди старта на първия ARM Mac. Компанията може би ще съобщи намеренията си през лятото. Все още не е ясно каква ще е съдбата на WWDC 2020, но при всички случаи Apple може да я проведе онлайн.

Куо посочва още и, че компанията има планове за радикален редизайн на MacBook през 2021 година, но все още не е ясно какво точно би означавало това, по отношение на външния вид.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This