Очаква се Apple да представи нов бюджетен модел iPhone следващия месец. Често наричан iPhone SE 2, или iPhone 9, той е очакван от много потребители и ще предложи Touch ID и мощният чип A13 Bionic, с който може да се похвали серията iPhone 11. Като говорим за имена, и двата посочени варианта са логични, тъй като това ще е най-достъпния модел, след iPhone SE, но ще има дизайна на iPhone 8. Нов теч обаче сочи, че компанията може би има съвсем друга идея за името му.

Всъщност още през 2017 година липсваше iPhone 7s, а вместо това Apple представи iPhone 8 и iPhone X. Следващата година получихме iPhone Xs, но не и iPhone 8s и iPhone 9, миналия септември дебютира iPhone 11. Очаква се този септември гигантът да представи iPhone 12, като използва миналогодишната схема с Pro и Pro Max. За разлика от MacBook и iPad, при iPhone Apple има нужда от числа, за да помогне на потребителите да разберат кой е най-евтиния, или най-новия модел.

Новата информация идва от YouTube каналът FrontPageTech, който се позовава на вътрешен източник, запознат с плановете на Apple и твърди, че през март ще получим просто “iPhone”. Името е логично за продукт, който няма да получава повече годишни актуализации, но от друга страна ще привлече милиони нови потребители към екосистемата на компанията. Същият източник посочва, че iPhone ще има два варианта – с 64 GB памет за 399 долара и със 128 GB, с цена от 449 долара, а събитието ще се проведе на 30, или 31 март. Apple обаче все още се колебае за датата, поради проблемите с производството на устройството, заради епидемията от коронавирус в Китай.

https://www.youtube.com/watch?v=EOLfj6JigKw&feature=emb_logo