Както знаете, iOS 11 ще излезе официално тази есен, но Apple пусна първата й бета версия, предназначена за разработчици, веднага след представянето й на WWDC 2017. Тя не е оптимизирана за обикновените потребители и инсталирането й не е препоръчително, но за тези от вас, които нямат търпение да се докоснат до новите функции на операционната система, компанията снощи пусна публична бета, достъпна след регистрация на сайта й.

iOS 11 носи редица промени в дизайна на операционната система, сред които нов изглед на заключения екран, възможности за персонализация, преработен контролен център, по-усъвършенстван виртуален асистент Siri с още по-естествен глас, възможност за изпращане на пари, чрез iMessage, ръкописен текст и сканиране в Notes, споделяне на плейлисти в Music и още много други.

Новото приложение Files, подобрява управлението на файлове при iPad, наличен е и нов док, App switcher и функция Drag and Drop, коуто значително подобрява мултитаскинга. Снимките вече са в нов формат HEIF, който заема по-малко място, съобщенията могат да се съхраняват в iCloud, App Store е с изцяло преработен дизайн, а разработчиците вече имат на разположение ARKit за създаване на приложения с добавена реалност.

Разбира се, преди да инсталирате софтуера, трябва да направите бекъп на устройството си, тъй също като всяка бета и тази има множество бъгове.