Изберете Страница

Първата публична бета версия на iOS 11 вече е достъпна

Както знаете, iOS 11 ще излезе официално тази есен, но Apple пусна първата й бета версия, предназначена за разработчици, веднага след представянето й на WWDC 2017. Тя не е оптимизирана за обикновените потребители и инсталирането й не е препоръчително, но за тези от вас, които нямат търпение да се докоснат до новите функции на операционната система, компанията снощи пусна публична бета, достъпна след регистрация на сайта й.

iOS 11 носи редица промени в дизайна на операционната система, сред които нов изглед на заключения екран, възможности за персонализация, преработен контролен център, по-усъвършенстван виртуален асистент Siri с още по-естествен глас, възможност за изпращане на пари, чрез iMessage, ръкописен текст и сканиране в Notes, споделяне на плейлисти в Music и още много други.

Новото приложение Files, подобрява управлението на файлове при iPad, наличен е и нов док, App switcher и функция Drag and Drop, коуто значително подобрява мултитаскинга. Снимките вече са в нов формат HEIF, който заема по-малко място, съобщенията могат да се съхраняват в iCloud, App Store е с изцяло преработен дизайн, а разработчиците вече имат на разположение ARKit за създаване на приложения с добавена реалност.

Разбира се, преди да инсталирате софтуера, трябва да направите бекъп на устройството си, тъй също като всяка бета и тази има множество бъгове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This