Изберете Страница

Първата публична бета версия на iOS 11 вече е достъпна

Както знаете, iOS 11 ще излезе официално тази есен, но Apple пусна първата й бета версия, предназначена за разработчици, веднага след представянето й на WWDC 2017. Тя не е оптимизирана за обикновените потребители и инсталирането й не е препоръчително, но за тези от вас, които нямат търпение да се докоснат до новите функции на операционната система, компанията снощи пусна публична бета, достъпна след регистрация на сайта й.

iOS 11 носи редица промени в дизайна на операционната система, сред които нов изглед на заключения екран, възможности за персонализация, преработен контролен център, по-усъвършенстван виртуален асистент Siri с още по-естествен глас, възможност за изпращане на пари, чрез iMessage, ръкописен текст и сканиране в Notes, споделяне на плейлисти в Music и още много други.

Новото приложение Files, подобрява управлението на файлове при iPad, наличен е и нов док, App switcher и функция Drag and Drop, коуто значително подобрява мултитаскинга. Снимките вече са в нов формат HEIF, който заема по-малко място, съобщенията могат да се съхраняват в iCloud, App Store е с изцяло преработен дизайн, а разработчиците вече имат на разположение ARKit за създаване на приложения с добавена реалност.

Разбира се, преди да инсталирате софтуера, трябва да направите бекъп на устройството си, тъй също като всяка бета и тази има множество бъгове.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This