Apple пусна първата бета версия на watchOS 4.3 и тя крие някои интересни подобрения, сред които нов режим Nightstand и повече контрол върху музиката.

Всъщност има доста неща, които собствениците на Apple Watch искат да видят в часовниците си, но компанията не ги предоставя, но с всяка актуализация платформата става все по-добра. Сега режимът Nightstand вече ще работи в портретна ориентация, както и в пейзажна, което означава, че ще можете да го използвате дори и да имате докинг станция с възможност само за една от тях. Той ще работи и когато поставите часовника на фирмената подложка за безжично зареждане AirPower, когато тя бъде пусната на пазара.

В тази версия Apple възстановява и опцията да се използва часовника за дистанционно управление на музиката на iPhone, което е много удобно, когато използвате външен високоговорител и телефонът ви е наблизо. Също така ще имате възможността и да изпращате музика към iPhone, като изберете опцията Speaker от списъка AirPlay в контролния център. За финал компанията е добавила и нова анимация при зареждане, която ще разнообрази сегашната.

Бета версията е достъпна за разработчици, но за съжаление все още не е публична, което означава, че всички останали любопитни потребители, ще трябва да изчакат watchOS 4.3 да бъде пусната официално, заедно с iOS 11.3 след около месец може би.