Изберете страница

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X.

За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”. Процентът може да е активиран и по подразбиране, но изглежда това е само при някои потребители.

Когато телефонът не е включен да се зарежда, ще виждате нормалната иконка на батерията, но с числото на процентите в нея. Ако iPhone е в Low Power Mode, батерията става жълта, но все още показва процентите. При зареждане те също са видими, но отстрани има и малка иконка за зареждане.

Процентът на батерията беше основна част в статус бара за моделите iPhone до iPhone X, когато компанията добави ноча, който пък ограничи наличното пространство. След това, за да го видите трябваше просто да плъзнете надолу и да отворите Control Center.

За съжаление обаче в iOS 16 beta 5 опцията за процент на батерията не е налична за iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 12 mini и 13 mini.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This