Изберете Страница

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X.

За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”. Процентът може да е активиран и по подразбиране, но изглежда това е само при някои потребители.

Когато телефонът не е включен да се зарежда, ще виждате нормалната иконка на батерията, но с числото на процентите в нея. Ако iPhone е в Low Power Mode, батерията става жълта, но все още показва процентите. При зареждане те също са видими, но отстрани има и малка иконка за зареждане.

Процентът на батерията беше основна част в статус бара за моделите iPhone до iPhone X, когато компанията добави ноча, който пък ограничи наличното пространство. След това, за да го видите трябваше просто да плъзнете надолу и да отворите Control Center.

За съжаление обаче в iOS 16 beta 5 опцията за процент на батерията не е налична за iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 12 mini и 13 mini.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This