Изберете страница

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max.


Въпреки че двете устройства имат подобен дизайн, компанията е направила някои значими промени – липсва познатият ни ноч, в замяна на което новият модел има два отвора с овална форма на екрана, които съдържат камерата и компонентите на Face ID. Задната му камера пък е доста по-изпъкнала.

Това съвпада с по-стари слухове, според които iPhone 14 Pro Max ще пристигне с нов 48 МР основен сензор на камерата, чийто модул ще е с 57% по-голям от този на стария 12 МР сензор. Това съвсем естествено е довело и до увеличаване на изпъкналостта на задната камера.

Според изтекли по-рано схеми, изпъкналостта на камерата ще нарасне от 3.60 мм до 4.17 мм и ще се разшири с близо 5% във всяка посока, което ще доведе до увеличение на ширината от 35.01 мм до 36.73 мм, на височината от 36.24 мм до 38.21 мм.

Новият сензор теоритично ще позволи по-ярки и детайлни снимки и запис на 8К видео. Тези подобрения ще помогнат на iPhone 14 Pro Max да се класира в надпреварата за най-добър камерафон тази година.

Самият телефон също ще е малко по-дебел и широк от своя предшественик – по-стари изтичания сочат, че той ще е с ширина 78.78 мм и дебелина без издатината на камерата 7.85 мм. Твърди се още, че iPhone 14 Pro Max ще се захранва от новия 5 nm чип A16 Bionic, а цветовете, в които ще се предлага ще са зелено, лилаво, сребристо, златисто и графитено.

Дали всичко това е истина ще разберем съвсем скоро. По-рано се твърдеше, че Apple ще представи серията iPhone 14 на 13 септември, но последните слухове изместват събитието с една седмица напред – 6 септември, като се предполага, че устройствата ще излязат на пазара на 16 септември.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This