Очаква се, че Apple няма да премахне изцяло прореза на екрана в iPhone 13, но значително ще намали неговия размер. Това ще се случи благодарение на миниатюризацията на различни компоненти на Face ID и преместването на слушалката в горния панел на устройството.

Надеждният източник LeaksApplePro добавя още щрихи към тези слухове, като уточнява предполагаемия размер на прореза, твърдейки, че той ще е само 26мм широк – същия, като този на макета на iPhone 13 Pro Max, който се появи в итернет пространството през май. Само за сравнение сегашният размер на прореза е 35 мм.


Трябва да отбележим, че друг модел iPhone 13, 3D принтиран, излезе с подобна, макар и не идентична широчина на прореза от 26.8 мм. Докато той беше къс по отношение на ширината, то височината му беше по-голяма, достигайки 5.35 мм, в сравнение с 5.3 мм при iPhone 12.

Комбинирайки тези цифри PhoneArena изчислява, че iPhone 13 ще достигне 88% съотношение екран към тяло, което е с 2% повече от iPhone 12 и 8% повече от iPhone X. iPhone SE, който е без прорез, има само 65% съотношение екран-тяло.

Това е стъпка в правилната посока, но все още не е така впечатляващо като флигманите на Android, които благодарение на различни трикове като изскачащи камери и камери под дисплея, вече преминаха 90% бариера. Интересното в този туит обаче е, че LeaksApplePro нарича новия модел iPhone 12s, което беше отречено от редица източници по веригата за доставки по-рано този месец.