Изберете Страница

Прорезът на iPhone 13 може да е с над 25% по-малък

Очаква се, че Apple няма да премахне изцяло прореза на екрана в iPhone 13, но значително ще намали неговия размер. Това ще се случи благодарение на миниатюризацията на различни компоненти на Face ID и преместването на слушалката в горния панел на устройството.

Надеждният източник LeaksApplePro добавя още щрихи към тези слухове, като уточнява предполагаемия размер на прореза, твърдейки, че той ще е само 26мм широк – същия, като този на макета на iPhone 13 Pro Max, който се появи в итернет пространството през май. Само за сравнение сегашният размер на прореза е 35 мм.


Трябва да отбележим, че друг модел iPhone 13, 3D принтиран, излезе с подобна, макар и не идентична широчина на прореза от 26.8 мм. Докато той беше къс по отношение на ширината, то височината му беше по-голяма, достигайки 5.35 мм, в сравнение с 5.3 мм при iPhone 12.

Комбинирайки тези цифри PhoneArena изчислява, че iPhone 13 ще достигне 88% съотношение екран към тяло, което е с 2% повече от iPhone 12 и 8% повече от iPhone X. iPhone SE, който е без прорез, има само 65% съотношение екран-тяло.

Това е стъпка в правилната посока, но все още не е така впечатляващо като флигманите на Android, които благодарение на различни трикове като изскачащи камери и камери под дисплея, вече преминаха 90% бариера. Интересното в този туит обаче е, че LeaksApplePro нарича новия модел iPhone 12s, което беше отречено от редица източници по веригата за доставки по-рано този месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This