Изберете страница

Прорезът на iPhone 13 може да е с над 25% по-малък

Очаква се, че Apple няма да премахне изцяло прореза на екрана в iPhone 13, но значително ще намали неговия размер. Това ще се случи благодарение на миниатюризацията на различни компоненти на Face ID и преместването на слушалката в горния панел на устройството.

Надеждният източник LeaksApplePro добавя още щрихи към тези слухове, като уточнява предполагаемия размер на прореза, твърдейки, че той ще е само 26мм широк – същия, като този на макета на iPhone 13 Pro Max, който се появи в итернет пространството през май. Само за сравнение сегашният размер на прореза е 35 мм.


Трябва да отбележим, че друг модел iPhone 13, 3D принтиран, излезе с подобна, макар и не идентична широчина на прореза от 26.8 мм. Докато той беше къс по отношение на ширината, то височината му беше по-голяма, достигайки 5.35 мм, в сравнение с 5.3 мм при iPhone 12.

Комбинирайки тези цифри PhoneArena изчислява, че iPhone 13 ще достигне 88% съотношение екран към тяло, което е с 2% повече от iPhone 12 и 8% повече от iPhone X. iPhone SE, който е без прорез, има само 65% съотношение екран-тяло.

Това е стъпка в правилната посока, но все още не е така впечатляващо като флигманите на Android, които благодарение на различни трикове като изскачащи камери и камери под дисплея, вече преминаха 90% бариера. Интересното в този туит обаче е, че LeaksApplePro нарича новия модел iPhone 12s, което беше отречено от редица източници по веригата за доставки по-рано този месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This