Изберете страница

Прорезът на iPhone 13 може да е с над 25% по-малък

Очаква се, че Apple няма да премахне изцяло прореза на екрана в iPhone 13, но значително ще намали неговия размер. Това ще се случи благодарение на миниатюризацията на различни компоненти на Face ID и преместването на слушалката в горния панел на устройството.

Надеждният източник LeaksApplePro добавя още щрихи към тези слухове, като уточнява предполагаемия размер на прореза, твърдейки, че той ще е само 26мм широк – същия, като този на макета на iPhone 13 Pro Max, който се появи в итернет пространството през май. Само за сравнение сегашният размер на прореза е 35 мм.


Трябва да отбележим, че друг модел iPhone 13, 3D принтиран, излезе с подобна, макар и не идентична широчина на прореза от 26.8 мм. Докато той беше къс по отношение на ширината, то височината му беше по-голяма, достигайки 5.35 мм, в сравнение с 5.3 мм при iPhone 12.

Комбинирайки тези цифри PhoneArena изчислява, че iPhone 13 ще достигне 88% съотношение екран към тяло, което е с 2% повече от iPhone 12 и 8% повече от iPhone X. iPhone SE, който е без прорез, има само 65% съотношение екран-тяло.

Това е стъпка в правилната посока, но все още не е така впечатляващо като флигманите на Android, които благодарение на различни трикове като изскачащи камери и камери под дисплея, вече преминаха 90% бариера. Интересното в този туит обаче е, че LeaksApplePro нарича новия модел iPhone 12s, което беше отречено от редица източници по веригата за доставки по-рано този месец.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This