Източници по веригата за доставка съобщават, че темповете на производство на компоненти за iPhone X се увеличават, включително и на модулите за 3D камерата, за които се твърди, че са основната причина за забавянето му. Докладът, циитран от Digitimes продължава със съмнителната претенция, че доставките ще наваксат търсенето преди празниците:

Производството на някои компоненти на iPhone X се увеличи, а доставките на смартфона ще нарастнат значително след октомври, според източници по веригата. С тези темпове на производителност за някои ключови компоненти, като 3D модулите за предната камера, обемите се увеличават постепенно и ще посрещнат голямото търсене преди коледните и новогодишни празници“.

Всъщност от една страна тази част от съобщението изглежда напълно надеждна, тъй като каквито и проблеми да има, Apple със сигурност е пренасочила всичките си възможни ресурси, за да ги овладее, но както при всички доклади по веригата за доставки, производителите на компоненти правят изявления за неща, които не знаят, като например това как се справят останалите доставчици. Дори самата компания няма представа колко голямо ще бъде търсенето на iPhone X, може да направи информирани предположения, базирани на търсенето на останалите два нови модела, но не и да посочи точни цифри, камо ли да предположи, че бъдещите доставки, ще задоволят интереса към него. Дори и оценяването на продажбите на iPhone 8 е трудно, а отчетите са противоречиви. Според KGI, продажбите му са по-добри от очакваното, като приходите на Foxconn добавят тежест на това пердположение, но някои други анализатори не са съгласни. Това, че производството на компоненти се увеличава, може и да е сигурно, а дали доставките на десетия юбилеен модел ще успеят да наваксат търсенето, особено преди празниците, ще разберем едва тогава.