Изберете страница

Производството на iPhone Xs Max излиза само 443 долара

Цените на iPhone Xs и iPhone Xs Max започват съответно от 999 и 1099 долара и достигат до 1349 и 1449 долара, но може би се питате колко струва на компанията да ги произведе?

Цифрата е с няма и 50 долара по-висока от тази за миналогодишния iPhone X, който беше оценен на 395.44 долара.

Най-скъпият компонент на iPhone Xs Max разбира се е дисплеят, който струва 80.50 долара, в сравнение със 77.27 долара за този на iPhone X, а за да постигне тази минимална разлика, компанията е извадила някои части на 3D Touch екрана, твърди TechInsights. Процесорът и модема също са по-скъпи, както и флаш паметта, което можете да видите в таблицата:

Според Bloomberg, най-доходоносната нова характеристика на телефоните е именно голямата памет, като 512 GB опция може да донесе на компанията по 134 долара повече от 256 GB.

Въпреки всичко това, ние феновете осъзнаваме, че едно устройство далеч не е само компонентите в него. Цените на iPhone никога не са били „народни“, но за сметка на това иновациите, технологиите и усърдната работа на инженерите ни осигуряват това, което всички наричаме перфектна симбиоза между хардуер и софтуер, и което удовлетворява нуждите ни години наред, а цената на компонентие е само за справка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This