Цените на iPhone Xs и iPhone Xs Max започват съответно от 999 и 1099 долара и достигат до 1349 и 1449 долара, но може би се питате колко струва на компанията да ги произведе?

Цифрата е с няма и 50 долара по-висока от тази за миналогодишния iPhone X, който беше оценен на 395.44 долара.

Най-скъпият компонент на iPhone Xs Max разбира се е дисплеят, който струва 80.50 долара, в сравнение със 77.27 долара за този на iPhone X, а за да постигне тази минимална разлика, компанията е извадила някои части на 3D Touch екрана, твърди TechInsights. Процесорът и модема също са по-скъпи, както и флаш паметта, което можете да видите в таблицата:

Според Bloomberg, най-доходоносната нова характеристика на телефоните е именно голямата памет, като 512 GB опция може да донесе на компанията по 134 долара повече от 256 GB.

Въпреки всичко това, ние феновете осъзнаваме, че едно устройство далеч не е само компонентите в него. Цените на iPhone никога не са били „народни“, но за сметка на това иновациите, технологиите и усърдната работа на инженерите ни осигуряват това, което всички наричаме перфектна симбиоза между хардуер и софтуер, и което удовлетворява нуждите ни години наред, а цената на компонентие е само за справка.