Изберете Страница

Производството на iPhone Xs Max излиза само 443 долара

Цените на iPhone Xs и iPhone Xs Max започват съответно от 999 и 1099 долара и достигат до 1349 и 1449 долара, но може би се питате колко струва на компанията да ги произведе?

Цифрата е с няма и 50 долара по-висока от тази за миналогодишния iPhone X, който беше оценен на 395.44 долара.

Най-скъпият компонент на iPhone Xs Max разбира се е дисплеят, който струва 80.50 долара, в сравнение със 77.27 долара за този на iPhone X, а за да постигне тази минимална разлика, компанията е извадила някои части на 3D Touch екрана, твърди TechInsights. Процесорът и модема също са по-скъпи, както и флаш паметта, което можете да видите в таблицата:

Според Bloomberg, най-доходоносната нова характеристика на телефоните е именно голямата памет, като 512 GB опция може да донесе на компанията по 134 долара повече от 256 GB.

Въпреки всичко това, ние феновете осъзнаваме, че едно устройство далеч не е само компонентите в него. Цените на iPhone никога не са били „народни“, но за сметка на това иновациите, технологиите и усърдната работа на инженерите ни осигуряват това, което всички наричаме перфектна симбиоза между хардуер и софтуер, и което удовлетворява нуждите ни години наред, а цената на компонентие е само за справка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft спира SwiftKey за iOS от 5 октомври

Microsoft прекратява поддръжката на своята клавиатура SwiftKey за iOS, а самото приложение ще бъде премахнато от App Store от 5 октомври, потвърди самата компания. В отговор на запитване от страна на ZDNet за повече информация заради липсата на актуализация на...

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия

Популярността на iPhone 14 Pro Max може да доведе до още по-голяма диференциация между моделите в следващата серия, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Apple може да добави ексклузивни функции в iPhone 15 Pro Max, в опит да насърчи още повече потребителите да...

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик

iPhone 14 Pro Max печели наградата за най-добър дисплей, измествайки своя предшественик iPhone 13 Pro Max, според годишното издание на Display Technology Shoot-On на Display Mate. Въпреки, че iPhone 14 Pro Max има същата разделителна способност като 13 Pro Max, Apple...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This