Изберете Страница

Производството на iPhone Xs Max излиза само 443 долара

Цените на iPhone Xs и iPhone Xs Max започват съответно от 999 и 1099 долара и достигат до 1349 и 1449 долара, но може би се питате колко струва на компанията да ги произведе?

Цифрата е с няма и 50 долара по-висока от тази за миналогодишния iPhone X, който беше оценен на 395.44 долара.

Най-скъпият компонент на iPhone Xs Max разбира се е дисплеят, който струва 80.50 долара, в сравнение със 77.27 долара за този на iPhone X, а за да постигне тази минимална разлика, компанията е извадила някои части на 3D Touch екрана, твърди TechInsights. Процесорът и модема също са по-скъпи, както и флаш паметта, което можете да видите в таблицата:

Според Bloomberg, най-доходоносната нова характеристика на телефоните е именно голямата памет, като 512 GB опция може да донесе на компанията по 134 долара повече от 256 GB.

Въпреки всичко това, ние феновете осъзнаваме, че едно устройство далеч не е само компонентите в него. Цените на iPhone никога не са били „народни“, но за сметка на това иновациите, технологиите и усърдната работа на инженерите ни осигуряват това, което всички наричаме перфектна симбиоза между хардуер и софтуер, и което удовлетворява нуждите ни години наред, а цената на компонентие е само за справка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар