Изберете страница

Производството на iPhone Xs Max излиза само 443 долара

Цените на iPhone Xs и iPhone Xs Max започват съответно от 999 и 1099 долара и достигат до 1349 и 1449 долара, но може би се питате колко струва на компанията да ги произведе?

Цифрата е с няма и 50 долара по-висока от тази за миналогодишния iPhone X, който беше оценен на 395.44 долара.

Най-скъпият компонент на iPhone Xs Max разбира се е дисплеят, който струва 80.50 долара, в сравнение със 77.27 долара за този на iPhone X, а за да постигне тази минимална разлика, компанията е извадила някои части на 3D Touch екрана, твърди TechInsights. Процесорът и модема също са по-скъпи, както и флаш паметта, което можете да видите в таблицата:

Според Bloomberg, най-доходоносната нова характеристика на телефоните е именно голямата памет, като 512 GB опция може да донесе на компанията по 134 долара повече от 256 GB.

Въпреки всичко това, ние феновете осъзнаваме, че едно устройство далеч не е само компонентите в него. Цените на iPhone никога не са били „народни“, но за сметка на това иновациите, технологиите и усърдната работа на инженерите ни осигуряват това, което всички наричаме перфектна симбиоза между хардуер и софтуер, и което удовлетворява нуждите ни години наред, а цената на компонентие е само за справка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This