Изберете Страница

Производството на прословутата кола на Apple може да стартира през 2024 година

Слуховете за това, че Apple работи върху собствена кола датират още от далечната 2014 година. Според тях амбициозната инициатива е наречена Project Titan и в последните години беше поставена на заден план, в полза на разработката на технологии за самоуправляващи се автомобили, която да бъде лицензирана на друг производител.

Сега обаче Reuters твърди, че плановете за автомобил на Apple отново са на дневен ред и компанията ще започне производството му през 2024 година. Превозното средство ще има нов дизайн на батерията, който ще отнема по-малко място и ще осигури по-голям пробег, но за сметка на това ще е “радикално евтин”. Apple планира да използва уникален дизайн “моноклетка”, който обединява отделни клетки в батерията и освобождава място, като елиминира някои компоненти, се посочва още в доклада, позоваващ се на анонимен източник, запознат с новите разработки.

Компанията е експериментирала и с алтернативен източник на химическа енергия за своите батерии, наречен LFP, за който се твърди, че е много по-добър в управлението на топлината, като намалява риска от прегряване и е по-безопасен от литиево-йонните батерии. Тази технология всъщност е в основата на “million mile battery” на Tesla.

Все още обаче нищо не е сигурно, посочва Reuters, тъй като закъсненията, свързани с пандемията могат да отложаат производството на колата за 2025 година, или по-късно. Apple се е свързала с доставчици на части за системи като LiDAR, а действителното производство вероятно ще бъде възложено на партньор, но по веригата за доставки има още много предизвикателства, тъй като реално един автомобил има много повече компоненти от iPhone или MacBook. За съжаление ще се наложи отново да чакаме години, за да разберем ще ни изненада ли любимата компания с уникален нов продукт, или отново ще го отложи за неопределено време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This