Изберете Страница

Производството на прословутата кола на Apple може да стартира през 2024 година

Слуховете за това, че Apple работи върху собствена кола датират още от далечната 2014 година. Според тях амбициозната инициатива е наречена Project Titan и в последните години беше поставена на заден план, в полза на разработката на технологии за самоуправляващи се автомобили, която да бъде лицензирана на друг производител.

Сега обаче Reuters твърди, че плановете за автомобил на Apple отново са на дневен ред и компанията ще започне производството му през 2024 година. Превозното средство ще има нов дизайн на батерията, който ще отнема по-малко място и ще осигури по-голям пробег, но за сметка на това ще е “радикално евтин”. Apple планира да използва уникален дизайн “моноклетка”, който обединява отделни клетки в батерията и освобождава място, като елиминира някои компоненти, се посочва още в доклада, позоваващ се на анонимен източник, запознат с новите разработки.

Компанията е експериментирала и с алтернативен източник на химическа енергия за своите батерии, наречен LFP, за който се твърди, че е много по-добър в управлението на топлината, като намалява риска от прегряване и е по-безопасен от литиево-йонните батерии. Тази технология всъщност е в основата на “million mile battery” на Tesla.

Все още обаче нищо не е сигурно, посочва Reuters, тъй като закъсненията, свързани с пандемията могат да отложаат производството на колата за 2025 година, или по-късно. Apple се е свързала с доставчици на части за системи като LiDAR, а действителното производство вероятно ще бъде възложено на партньор, но по веригата за доставки има още много предизвикателства, тъй като реално един автомобил има много повече компоненти от iPhone или MacBook. За съжаление ще се наложи отново да чакаме години, за да разберем ще ни изненада ли любимата компания с уникален нов продукт, или отново ще го отложи за неопределено време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This