Изберете Страница

Производството на прословутата кола на Apple може да стартира през 2024 година

Слуховете за това, че Apple работи върху собствена кола датират още от далечната 2014 година. Според тях амбициозната инициатива е наречена Project Titan и в последните години беше поставена на заден план, в полза на разработката на технологии за самоуправляващи се автомобили, която да бъде лицензирана на друг производител.

Сега обаче Reuters твърди, че плановете за автомобил на Apple отново са на дневен ред и компанията ще започне производството му през 2024 година. Превозното средство ще има нов дизайн на батерията, който ще отнема по-малко място и ще осигури по-голям пробег, но за сметка на това ще е “радикално евтин”. Apple планира да използва уникален дизайн “моноклетка”, който обединява отделни клетки в батерията и освобождава място, като елиминира някои компоненти, се посочва още в доклада, позоваващ се на анонимен източник, запознат с новите разработки.

Компанията е експериментирала и с алтернативен източник на химическа енергия за своите батерии, наречен LFP, за който се твърди, че е много по-добър в управлението на топлината, като намалява риска от прегряване и е по-безопасен от литиево-йонните батерии. Тази технология всъщност е в основата на “million mile battery” на Tesla.

Все още обаче нищо не е сигурно, посочва Reuters, тъй като закъсненията, свързани с пандемията могат да отложаат производството на колата за 2025 година, или по-късно. Apple се е свързала с доставчици на части за системи като LiDAR, а действителното производство вероятно ще бъде възложено на партньор, но по веригата за доставки има още много предизвикателства, тъй като реално един автомобил има много повече компоненти от iPhone или MacBook. За съжаление ще се наложи отново да чакаме години, за да разберем ще ни изненада ли любимата компания с уникален нов продукт, или отново ще го отложи за неопределено време.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This