Ако сте очаквали търпеливо наследника на iPhone SE, имам за вас една добра и една лоша новина. Лошата е, че iPhone SE 2 не изглежда да е в продуктовата линия на компанията за 2020 година, въпреки слуховете до сега, а плановете за пускането му се отлагат най-рано за 2021 година, ако това въобще се случи някога. Добрата новина обаче е, че Apple планира да пусне нов бюджетен модел iPhone през март и макар, че устройството няма да е толкова компактно, колкото iPhone SE, то все пак ще е драстично по-малко от iPhone 11.

Според доклад на Bloomberg, въпросният модел ще изглежда подобно на iPhone 8, а производството му ще започне още следващия месец, точно преди официалната му премиера през март. Въпреки, че името му все още не е известно, има голям шанс то да се нарича iPhone 9 и да предложи 4.7 инчов дисплей с Touch ID и процесор А13 Bionic, заедно с усъвършенствана единична камера и 64/128 GB памет. Най-атрактивна може би ще е цената му, за която се твърди, че ще е около 399 долара, но за съжаление за тези пари няма да получим поддръжка на 5G. Що се отнася до цветовите опции – бюджетният модел ще се предлага в Space Gray, Silver и Red.

Като цяло продажбите на iPhone са склонни да намаляват след празничния период и ще е интересно да проследим, дали бюджетното предложение ще е в състояние да промени този факт, или потребителите търпеливо ще изчакат новата серия през септември.