Закупуването на продукти на Apple от Best Buy, Target или друг търговец на дребно, може да ви постави в сложна ситуация, налагаща веднага да се свържете директно с компанията, става ясно от публикацията на Бенджамин Блек в Twitter:

Всъщност, когато купувате устройство от трети страни като Best Buy, Amazon или друг търговец, можете с изненада да установите, че едногодишната гаранция към Apple вече е изтекла. В идеалния случай, тя започва да тече от деня, в който сте закупили устройството, но когато то се предлага от търговец, датата, която се съхранява в системата на Apple е тази, но която самият търговец е купил стоката. Така може да се окаже, че вашата гарантирана едногодишна гаранция вече тече, или дори е изтекла, ако става въпрос за по-стар модел. В този случай ще трябва да се свържете с поддръжката на компанията по телефона, или онлайн, тъй като местните магазини нямат достъп да подобна информация. За да бъде променена датата на покупка, ще ви е нужен още документа за продажба от въпросния магазин и разбира се адекватно обяснение на ситуацията.

Търговците от трети страни често предлагат примамливи намаления на продуктите на Apple, но избирайки този вариант за своята покупка, трябва да имате предвид гореизложеното положение на гаранцията и да прецените дали ще успеете да се справите с обясненията, които ще трябва да дадете на служителите на Apple. Разбира се винаги пазете документите за покупка, защото те са важни в подобна ситуация, за да можете да докажете датата на придобиване.