Изберете страница

Продажбите на iPhone X настигат тези на iPhone 7

Първият уикенд след пускането в продажба на iPhone X се оказа много успешен за Apple, тъй като десетият юбилеен модел се купува много повече от iPhone 8 и iPhone 8 Plus, взети заедно.

По данни на Localytics за общия пазарен дял на iPhone в света, iPhone X е регистрирал 0.93% дял само за три дни. Компанията сравни този резултат с продажбите на останалите модели и установи, че десетият юбилеен модел има по-голям дял, от този на другите два тазгодишни модела, взети заедно (0.7%). Връщайки се години назад, Localytics припомня, че през първия уикенд от продажбите си, iPhone 5 отбеляза 0.9%, iPhone 7 – 1%, а iPhone 6 направи 2% само за 72 часа.

Ако хвърлим поглед към общите цифри за месец ноември, iPhone 7 води на годишна база с 19.74% дял, iPhone 6s, iPhone 6, iPhone 7 Plus и iPhone 6s Plus също са сред първите пет в класацията, а iPhone X остава на 13 място пред iPhone 4s (0.58%) и iPhone 4s (0.14%).

Разбира се ще е нужно още доста време, за да разберем дали опасенията за недостатъчни доставки ще затруднят търсенето, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This