Изберете Страница

Продажбите на iPhone X настигат тези на iPhone 7

Първият уикенд след пускането в продажба на iPhone X се оказа много успешен за Apple, тъй като десетият юбилеен модел се купува много повече от iPhone 8 и iPhone 8 Plus, взети заедно.

По данни на Localytics за общия пазарен дял на iPhone в света, iPhone X е регистрирал 0.93% дял само за три дни. Компанията сравни този резултат с продажбите на останалите модели и установи, че десетият юбилеен модел има по-голям дял, от този на другите два тазгодишни модела, взети заедно (0.7%). Връщайки се години назад, Localytics припомня, че през първия уикенд от продажбите си, iPhone 5 отбеляза 0.9%, iPhone 7 – 1%, а iPhone 6 направи 2% само за 72 часа.

Ако хвърлим поглед към общите цифри за месец ноември, iPhone 7 води на годишна база с 19.74% дял, iPhone 6s, iPhone 6, iPhone 7 Plus и iPhone 6s Plus също са сред първите пет в класацията, а iPhone X остава на 13 място пред iPhone 4s (0.58%) и iPhone 4s (0.14%).

Разбира се ще е нужно още доста време, за да разберем дали опасенията за недостатъчни доставки ще затруднят търсенето, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар