Изберете Страница

Продажбите на iPhone X настигат тези на iPhone 7

Първият уикенд след пускането в продажба на iPhone X се оказа много успешен за Apple, тъй като десетият юбилеен модел се купува много повече от iPhone 8 и iPhone 8 Plus, взети заедно.

По данни на Localytics за общия пазарен дял на iPhone в света, iPhone X е регистрирал 0.93% дял само за три дни. Компанията сравни този резултат с продажбите на останалите модели и установи, че десетият юбилеен модел има по-голям дял, от този на другите два тазгодишни модела, взети заедно (0.7%). Връщайки се години назад, Localytics припомня, че през първия уикенд от продажбите си, iPhone 5 отбеляза 0.9%, iPhone 7 – 1%, а iPhone 6 направи 2% само за 72 часа.

Ако хвърлим поглед към общите цифри за месец ноември, iPhone 7 води на годишна база с 19.74% дял, iPhone 6s, iPhone 6, iPhone 7 Plus и iPhone 6s Plus също са сред първите пет в класацията, а iPhone X остава на 13 място пред iPhone 4s (0.58%) и iPhone 4s (0.14%).

Разбира се ще е нужно още доста време, за да разберем дали опасенията за недостатъчни доставки ще затруднят търсенето, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This