Изберете страница

Продажбите на 5G телефони надминаха тези на 4G, а iPhone е една от причините за това

Новите данни на Counterpoint Research сочат, че продажбите на 5G телефони за пръв път надминават тези на 4G през януари, достигайки 51%. Проникването на 5G смартфони е достигнало 73% в Северна Америка и 76% в Европа, а Apple доминира със своя iPhone и дял от продажбите съответно 50% и 30%.

Всъщност тези пазари отбелязват ръст в продажбите на 5G устройства, след като Apple пусна първата си серия 5G модели през октомври 2020 година. Според Counterpoint със среден цикъл на подмяна от четири години, много потребители току-що са надградили своите 4G устройства.

Що се отнася до приноса на Android, устройствата с операционната система на Google са допринесли за една пета от продажбите на 5G телефони през януари. Поради достъпните чипове на MediaTek и Qualcomm, цените на тези смартфони успяха да паднат в диапазона 150 – 250 долара, което също допринася за увеличение на продажбите.

Apple току-що представи своя бюджетен 5G модел – iPhone SE 2022, на който възлага огромни надежди. Компанията планира да продаде 30 милиона устройства до края на тази година и очаква неговите 5G възможности да увеличат популярността му, особено извън Китай. Само за първите две седмици, Apple е подготвила 5 милиона бройки iPhone SE 2022, а според анализатори се очаква продажбите на достъпното устройство да достигнат 11 милиона през следващото тримесечие.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This