Изберете Страница

Продажбите на 5G телефони надминаха тези на 4G, а iPhone е една от причините за това

Новите данни на Counterpoint Research сочат, че продажбите на 5G телефони за пръв път надминават тези на 4G през януари, достигайки 51%. Проникването на 5G смартфони е достигнало 73% в Северна Америка и 76% в Европа, а Apple доминира със своя iPhone и дял от продажбите съответно 50% и 30%.

Всъщност тези пазари отбелязват ръст в продажбите на 5G устройства, след като Apple пусна първата си серия 5G модели през октомври 2020 година. Според Counterpoint със среден цикъл на подмяна от четири години, много потребители току-що са надградили своите 4G устройства.

Що се отнася до приноса на Android, устройствата с операционната система на Google са допринесли за една пета от продажбите на 5G телефони през януари. Поради достъпните чипове на MediaTek и Qualcomm, цените на тези смартфони успяха да паднат в диапазона 150 – 250 долара, което също допринася за увеличение на продажбите.

Apple току-що представи своя бюджетен 5G модел – iPhone SE 2022, на който възлага огромни надежди. Компанията планира да продаде 30 милиона устройства до края на тази година и очаква неговите 5G възможности да увеличат популярността му, особено извън Китай. Само за първите две седмици, Apple е подготвила 5 милиона бройки iPhone SE 2022, а според анализатори се очаква продажбите на достъпното устройство да достигнат 11 милиона през следващото тримесечие.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This