Изберете Страница

Продажбите на 5G телефони надминаха тези на 4G, а iPhone е една от причините за това

Новите данни на Counterpoint Research сочат, че продажбите на 5G телефони за пръв път надминават тези на 4G през януари, достигайки 51%. Проникването на 5G смартфони е достигнало 73% в Северна Америка и 76% в Европа, а Apple доминира със своя iPhone и дял от продажбите съответно 50% и 30%.

Всъщност тези пазари отбелязват ръст в продажбите на 5G устройства, след като Apple пусна първата си серия 5G модели през октомври 2020 година. Според Counterpoint със среден цикъл на подмяна от четири години, много потребители току-що са надградили своите 4G устройства.

Що се отнася до приноса на Android, устройствата с операционната система на Google са допринесли за една пета от продажбите на 5G телефони през януари. Поради достъпните чипове на MediaTek и Qualcomm, цените на тези смартфони успяха да паднат в диапазона 150 – 250 долара, което също допринася за увеличение на продажбите.

Apple току-що представи своя бюджетен 5G модел – iPhone SE 2022, на който възлага огромни надежди. Компанията планира да продаде 30 милиона устройства до края на тази година и очаква неговите 5G възможности да увеличат популярността му, особено извън Китай. Само за първите две седмици, Apple е подготвила 5 милиона бройки iPhone SE 2022, а според анализатори се очаква продажбите на достъпното устройство да достигнат 11 милиона през следващото тримесечие.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This