Изберете Страница

Продажбите на 5G телефони надминаха тези на 4G, а iPhone е една от причините за това

Новите данни на Counterpoint Research сочат, че продажбите на 5G телефони за пръв път надминават тези на 4G през януари, достигайки 51%. Проникването на 5G смартфони е достигнало 73% в Северна Америка и 76% в Европа, а Apple доминира със своя iPhone и дял от продажбите съответно 50% и 30%.

Всъщност тези пазари отбелязват ръст в продажбите на 5G устройства, след като Apple пусна първата си серия 5G модели през октомври 2020 година. Според Counterpoint със среден цикъл на подмяна от четири години, много потребители току-що са надградили своите 4G устройства.

Що се отнася до приноса на Android, устройствата с операционната система на Google са допринесли за една пета от продажбите на 5G телефони през януари. Поради достъпните чипове на MediaTek и Qualcomm, цените на тези смартфони успяха да паднат в диапазона 150 – 250 долара, което също допринася за увеличение на продажбите.

Apple току-що представи своя бюджетен 5G модел – iPhone SE 2022, на който възлага огромни надежди. Компанията планира да продаде 30 милиона устройства до края на тази година и очаква неговите 5G възможности да увеличат популярността му, особено извън Китай. Само за първите две седмици, Apple е подготвила 5 милиона бройки iPhone SE 2022, а според анализатори се очаква продажбите на достъпното устройство да достигнат 11 милиона през следващото тримесечие.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This