Изберете страница

Продажбите на 5G телефони надминаха тези на 4G, а iPhone е една от причините за това

Новите данни на Counterpoint Research сочат, че продажбите на 5G телефони за пръв път надминават тези на 4G през януари, достигайки 51%. Проникването на 5G смартфони е достигнало 73% в Северна Америка и 76% в Европа, а Apple доминира със своя iPhone и дял от продажбите съответно 50% и 30%.

Всъщност тези пазари отбелязват ръст в продажбите на 5G устройства, след като Apple пусна първата си серия 5G модели през октомври 2020 година. Според Counterpoint със среден цикъл на подмяна от четири години, много потребители току-що са надградили своите 4G устройства.

Що се отнася до приноса на Android, устройствата с операционната система на Google са допринесли за една пета от продажбите на 5G телефони през януари. Поради достъпните чипове на MediaTek и Qualcomm, цените на тези смартфони успяха да паднат в диапазона 150 – 250 долара, което също допринася за увеличение на продажбите.

Apple току-що представи своя бюджетен 5G модел – iPhone SE 2022, на който възлага огромни надежди. Компанията планира да продаде 30 милиона устройства до края на тази година и очаква неговите 5G възможности да увеличат популярността му, особено извън Китай. Само за първите две седмици, Apple е подготвила 5 милиона бройки iPhone SE 2022, а според анализатори се очаква продажбите на достъпното устройство да достигнат 11 милиона през следващото тримесечие.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This