Изберете Страница

Проблемите с батерията на iPhone 6s, може би са по-големи, от колкото предполагате

Напоследък все по-често говорим за проблема на iPhone 6s с батерията, но се оказва, че всъщност те са два и засягат различни устройства, а не само цитирания модел 6s.

Apple призна, че някои бройки изразходват прекалено много енергия и предложи безплатна смяна на батериите им, но всичко започна след като китайските власти поискаха обяснение от нея за големия брой оплаквания от страна на потребители, постъпили през последните месеци.

Според Quartz, Китайската асоциция на потребителите е заявила в сряда, че компанията трябва да предприеме и други мерки, тъй като този проблем засяга и други версии iPhone, включително iPhone 6/Plus и iPhone 6s Plus. Освен това се оказва, че дори сменените вече батерии, отново могат да предизвикат самоизключване на телефоните в произволен момент, което е потвърдено от оплакванията на потребители, възползвали се вече от програмата за замяна.

Както вече споменахме, всичко това може би се дължи на последната актуализация на операционната система iOS 10.1.1, тъй като именно след нея зачестиха случаите на самоизключване при различен процент батерия. Ако това се окаже истина и всичко е въпрос на софтуер, Apple може би ще оправи този бъг в следващата си актуализация, но компанията все още не е излязла с официално становище по въпроса.

Дори бившият й служител Тони Фадел, се оплака в Twitter от своите неволи, свързани с живота на батерията:

По-рано тази година, Samsung сериозно пострада, както финансово, така и морално от проблемите със самозапалващите се батерии на новия си фаблет Note 7, който беше изтеглен от пазара. Далеч сме от мисълта, че вашият нов iPhone 7 може да се взриви в ръцете ви, но ако нещата продължават да се разрастват с тези темпове, то Apple най-вероятно ще се изправи пред #Batterygate и може би е време компанията да вземе по-сериозни мерки в това отношение.

Със сигурност ще трябва да изчакаме предстоящата актуализация до iOS 10.2 , коята най-вероятно ще дойде още този месец, за да разберем продължава ли този бъг да измъчва батерията на нашите любими телефони, или вече е останал в историята, въпреки, че коментарите за бета версиите, не звучат обнадеждаващо!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Новите MacBook Pro също имат проблем с батерията | Apple Fans Bulgaria - […] по-масовите оплаквания на потребители от живота на батериите на iPhone, след актуализацията до iOS 10.1, вече можем да […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This