Изберете страница

Проблемите с батерията на iPhone 6s, може би са по-големи, от колкото предполагате

Напоследък все по-често говорим за проблема на iPhone 6s с батерията, но се оказва, че всъщност те са два и засягат различни устройства, а не само цитирания модел 6s.

Apple призна, че някои бройки изразходват прекалено много енергия и предложи безплатна смяна на батериите им, но всичко започна след като китайските власти поискаха обяснение от нея за големия брой оплаквания от страна на потребители, постъпили през последните месеци.

Според Quartz, Китайската асоциция на потребителите е заявила в сряда, че компанията трябва да предприеме и други мерки, тъй като този проблем засяга и други версии iPhone, включително iPhone 6/Plus и iPhone 6s Plus. Освен това се оказва, че дори сменените вече батерии, отново могат да предизвикат самоизключване на телефоните в произволен момент, което е потвърдено от оплакванията на потребители, възползвали се вече от програмата за замяна.

Както вече споменахме, всичко това може би се дължи на последната актуализация на операционната система iOS 10.1.1, тъй като именно след нея зачестиха случаите на самоизключване при различен процент батерия. Ако това се окаже истина и всичко е въпрос на софтуер, Apple може би ще оправи този бъг в следващата си актуализация, но компанията все още не е излязла с официално становище по въпроса.

Дори бившият й служител Тони Фадел, се оплака в Twitter от своите неволи, свързани с живота на батерията:

По-рано тази година, Samsung сериозно пострада, както финансово, така и морално от проблемите със самозапалващите се батерии на новия си фаблет Note 7, който беше изтеглен от пазара. Далеч сме от мисълта, че вашият нов iPhone 7 може да се взриви в ръцете ви, но ако нещата продължават да се разрастват с тези темпове, то Apple най-вероятно ще се изправи пред #Batterygate и може би е време компанията да вземе по-сериозни мерки в това отношение.

Със сигурност ще трябва да изчакаме предстоящата актуализация до iOS 10.2 , коята най-вероятно ще дойде още този месец, за да разберем продължава ли този бъг да измъчва батерията на нашите любими телефони, или вече е останал в историята, въпреки, че коментарите за бета версиите, не звучат обнадеждаващо!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This