Изберете Страница

Проблемите с батерията на iPhone 6s, може би са по-големи, от колкото предполагате

Напоследък все по-често говорим за проблема на iPhone 6s с батерията, но се оказва, че всъщност те са два и засягат различни устройства, а не само цитирания модел 6s.

Apple призна, че някои бройки изразходват прекалено много енергия и предложи безплатна смяна на батериите им, но всичко започна след като китайските власти поискаха обяснение от нея за големия брой оплаквания от страна на потребители, постъпили през последните месеци.

Според Quartz, Китайската асоциция на потребителите е заявила в сряда, че компанията трябва да предприеме и други мерки, тъй като този проблем засяга и други версии iPhone, включително iPhone 6/Plus и iPhone 6s Plus. Освен това се оказва, че дори сменените вече батерии, отново могат да предизвикат самоизключване на телефоните в произволен момент, което е потвърдено от оплакванията на потребители, възползвали се вече от програмата за замяна.

Както вече споменахме, всичко това може би се дължи на последната актуализация на операционната система iOS 10.1.1, тъй като именно след нея зачестиха случаите на самоизключване при различен процент батерия. Ако това се окаже истина и всичко е въпрос на софтуер, Apple може би ще оправи този бъг в следващата си актуализация, но компанията все още не е излязла с официално становище по въпроса.

Дори бившият й служител Тони Фадел, се оплака в Twitter от своите неволи, свързани с живота на батерията:

По-рано тази година, Samsung сериозно пострада, както финансово, така и морално от проблемите със самозапалващите се батерии на новия си фаблет Note 7, който беше изтеглен от пазара. Далеч сме от мисълта, че вашият нов iPhone 7 може да се взриви в ръцете ви, но ако нещата продължават да се разрастват с тези темпове, то Apple най-вероятно ще се изправи пред #Batterygate и може би е време компанията да вземе по-сериозни мерки в това отношение.

Със сигурност ще трябва да изчакаме предстоящата актуализация до iOS 10.2 , коята най-вероятно ще дойде още този месец, за да разберем продължава ли този бъг да измъчва батерията на нашите любими телефони, или вече е останал в историята, въпреки, че коментарите за бета версиите, не звучат обнадеждаващо!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This