Изберете Страница

Проблемите с батерията на iPhone 6s, може би са по-големи, от колкото предполагате

Напоследък все по-често говорим за проблема на iPhone 6s с батерията, но се оказва, че всъщност те са два и засягат различни устройства, а не само цитирания модел 6s.

Apple призна, че някои бройки изразходват прекалено много енергия и предложи безплатна смяна на батериите им, но всичко започна след като китайските власти поискаха обяснение от нея за големия брой оплаквания от страна на потребители, постъпили през последните месеци.

Според Quartz, Китайската асоциция на потребителите е заявила в сряда, че компанията трябва да предприеме и други мерки, тъй като този проблем засяга и други версии iPhone, включително iPhone 6/Plus и iPhone 6s Plus. Освен това се оказва, че дори сменените вече батерии, отново могат да предизвикат самоизключване на телефоните в произволен момент, което е потвърдено от оплакванията на потребители, възползвали се вече от програмата за замяна.

Както вече споменахме, всичко това може би се дължи на последната актуализация на операционната система iOS 10.1.1, тъй като именно след нея зачестиха случаите на самоизключване при различен процент батерия. Ако това се окаже истина и всичко е въпрос на софтуер, Apple може би ще оправи този бъг в следващата си актуализация, но компанията все още не е излязла с официално становище по въпроса.

Дори бившият й служител Тони Фадел, се оплака в Twitter от своите неволи, свързани с живота на батерията:

По-рано тази година, Samsung сериозно пострада, както финансово, така и морално от проблемите със самозапалващите се батерии на новия си фаблет Note 7, който беше изтеглен от пазара. Далеч сме от мисълта, че вашият нов iPhone 7 може да се взриви в ръцете ви, но ако нещата продължават да се разрастват с тези темпове, то Apple най-вероятно ще се изправи пред #Batterygate и може би е време компанията да вземе по-сериозни мерки в това отношение.

Със сигурност ще трябва да изчакаме предстоящата актуализация до iOS 10.2 , коята най-вероятно ще дойде още този месец, за да разберем продължава ли този бъг да измъчва батерията на нашите любими телефони, или вече е останал в историята, въпреки, че коментарите за бета версиите, не звучат обнадеждаващо!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Trackbacks/Pingbacks

  1. Новите MacBook Pro също имат проблем с батерията | Apple Fans Bulgaria - […] по-масовите оплаквания на потребители от живота на батериите на iPhone, след актуализацията до iOS 10.1, вече можем да […]

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This