Изберете страница

Притеснителен слух твърди, че iPhone 12 може да се забави до 2021 година

Нов доклад твърди, че Apple може да изчака до следващата година, за да пусне новата версия iPhone с 5G поддръжка, въпреки че доставчиците може и да са готови до есента.

Повечето фенове на марката очакват новото поколение iPhone тази година, но докладът на Nikkei посочва, че компанията обмисля да отложи старта на моделите с 5G поддръжка до следващата година и в момента се води вътрешно обсъждане за забавянето “с месеци”. Това се дължи на редица ограничения по веригата за доставки, а Apple е обезпокоена, че настоящата ситуация ще намали значително желанието на потребителите да сменят смартфоните си, което пък може да доведе до по-слабо представяне на първия 5G iPhone.

Изглежда обаче, основната причина за това забавяне може да е идеята, че настоящата ситуация може да се отрази зле на продажбите, тъй като според Bloomberg, серията iPhone 12 все още се планира да стартира през септември, а наскоро Foxconn съобщи, че е доре подготвена да посрещне сезонното търсене, но новият 5G iPhone може да се представи много по-добре през 2021 година в най-лошия сценарий.

Според доставчик на компоненти на Apple, указанията да да се доставят големи обеми за посрещане на новия продукт до края на август, вместо както предишните години това да се случва през юни. Промяната е направена съвсем скоро и може да означава, че масовото производство на телефона също ще се забави с месеци. Японското издание споменава също, че развитието на iPhone 12 е повлияно от ограниченията за пътуване. Apple наблюдава все още ситуацията в САЩ и Европа, за да вземе окончателно решение, но това трябва да стане най-късно през май.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This