Изберете Страница

Притеснителен слух твърди, че iPhone 12 може да се забави до 2021 година

Нов доклад твърди, че Apple може да изчака до следващата година, за да пусне новата версия iPhone с 5G поддръжка, въпреки че доставчиците може и да са готови до есента.

Повечето фенове на марката очакват новото поколение iPhone тази година, но докладът на Nikkei посочва, че компанията обмисля да отложи старта на моделите с 5G поддръжка до следващата година и в момента се води вътрешно обсъждане за забавянето “с месеци”. Това се дължи на редица ограничения по веригата за доставки, а Apple е обезпокоена, че настоящата ситуация ще намали значително желанието на потребителите да сменят смартфоните си, което пък може да доведе до по-слабо представяне на първия 5G iPhone.

Изглежда обаче, основната причина за това забавяне може да е идеята, че настоящата ситуация може да се отрази зле на продажбите, тъй като според Bloomberg, серията iPhone 12 все още се планира да стартира през септември, а наскоро Foxconn съобщи, че е доре подготвена да посрещне сезонното търсене, но новият 5G iPhone може да се представи много по-добре през 2021 година в най-лошия сценарий.

Според доставчик на компоненти на Apple, указанията да да се доставят големи обеми за посрещане на новия продукт до края на август, вместо както предишните години това да се случва през юни. Промяната е направена съвсем скоро и може да означава, че масовото производство на телефона също ще се забави с месеци. Японското издание споменава също, че развитието на iPhone 12 е повлияно от ограниченията за пътуване. Apple наблюдава все още ситуацията в САЩ и Европа, за да вземе окончателно решение, но това трябва да стане най-късно през май.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This