Изберете Страница

Притеснителен слух твърди, че iPhone 12 може да се забави до 2021 година

Нов доклад твърди, че Apple може да изчака до следващата година, за да пусне новата версия iPhone с 5G поддръжка, въпреки че доставчиците може и да са готови до есента.

Повечето фенове на марката очакват новото поколение iPhone тази година, но докладът на Nikkei посочва, че компанията обмисля да отложи старта на моделите с 5G поддръжка до следващата година и в момента се води вътрешно обсъждане за забавянето “с месеци”. Това се дължи на редица ограничения по веригата за доставки, а Apple е обезпокоена, че настоящата ситуация ще намали значително желанието на потребителите да сменят смартфоните си, което пък може да доведе до по-слабо представяне на първия 5G iPhone.

Изглежда обаче, основната причина за това забавяне може да е идеята, че настоящата ситуация може да се отрази зле на продажбите, тъй като според Bloomberg, серията iPhone 12 все още се планира да стартира през септември, а наскоро Foxconn съобщи, че е доре подготвена да посрещне сезонното търсене, но новият 5G iPhone може да се представи много по-добре през 2021 година в най-лошия сценарий.

Според доставчик на компоненти на Apple, указанията да да се доставят големи обеми за посрещане на новия продукт до края на август, вместо както предишните години това да се случва през юни. Промяната е направена съвсем скоро и може да означава, че масовото производство на телефона също ще се забави с месеци. Японското издание споменава също, че развитието на iPhone 12 е повлияно от ограниченията за пътуване. Apple наблюдава все още ситуацията в САЩ и Европа, за да вземе окончателно решение, но това трябва да стане най-късно през май.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This