Изберете страница

Притеснителен слух твърди, че iPhone 12 може да се забави до 2021 година

Нов доклад твърди, че Apple може да изчака до следващата година, за да пусне новата версия iPhone с 5G поддръжка, въпреки че доставчиците може и да са готови до есента.

Повечето фенове на марката очакват новото поколение iPhone тази година, но докладът на Nikkei посочва, че компанията обмисля да отложи старта на моделите с 5G поддръжка до следващата година и в момента се води вътрешно обсъждане за забавянето “с месеци”. Това се дължи на редица ограничения по веригата за доставки, а Apple е обезпокоена, че настоящата ситуация ще намали значително желанието на потребителите да сменят смартфоните си, което пък може да доведе до по-слабо представяне на първия 5G iPhone.

Изглежда обаче, основната причина за това забавяне може да е идеята, че настоящата ситуация може да се отрази зле на продажбите, тъй като според Bloomberg, серията iPhone 12 все още се планира да стартира през септември, а наскоро Foxconn съобщи, че е доре подготвена да посрещне сезонното търсене, но новият 5G iPhone може да се представи много по-добре през 2021 година в най-лошия сценарий.

Според доставчик на компоненти на Apple, указанията да да се доставят големи обеми за посрещане на новия продукт до края на август, вместо както предишните години това да се случва през юни. Промяната е направена съвсем скоро и може да означава, че масовото производство на телефона също ще се забави с месеци. Японското издание споменава също, че развитието на iPhone 12 е повлияно от ограниченията за пътуване. Apple наблюдава все още ситуацията в САЩ и Европа, за да вземе окончателно решение, но това трябва да стане най-късно през май.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This