Изберете страница

Приложенията за iMessage вече не са така атрактивни за разработчиците

Доклад на анализаторската компания Sensor Tower сочи, че разработчиците почти са изгубили своя интерес към създаването на приложения за популярната услуга на Apple, iMessage.

След като тя получи някои съществени подобрения миналата година с iOS 10, приложенията за нея вече са почти 5000, което се равнява на общия брой апликации за iOS през далечната 2008 година, когато дебютира AppStore и това наистина е впечатляващо, особено като се има предвид ограничената тематика на добавките да съобщения.

Най-популярни разбира се са стикерите, които Apple рекламира в цяла минута от новия си клип, посветен на функционалностите на iMessage. Ако разгледаме класацията по категории, тя е оглавявана от игрите, което не е чудно, като се има предвид, че те са най-печелившата категория и в самия App Store. Следват развлекателните приложения със 17% и услугите с 9,2%.

Любопитен е фактът, че само през първите десет дни след премиерата на iOS 10, разработчиците са публикували 400 приложения за iMessage и броят им нараства с постоянна скорост от 100% в следващите два месеца, като достига 2250 в края на ноември. Въпреки това растежът им пада на 65% през декември, а през януари тази година е едва 18% и продължава да се срива, достигайки през миналия месец нищожните 9%.

 

Дали интересът на разработчиците към този вид приложения просто спада, или причината за това се крие в сравнително рядкото им използване от страна на потребителите няма как да знаем, но статистиката е красноречива.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This