Изберете страница

Приложенията за iMessage вече не са така атрактивни за разработчиците

Доклад на анализаторската компания Sensor Tower сочи, че разработчиците почти са изгубили своя интерес към създаването на приложения за популярната услуга на Apple, iMessage.

След като тя получи някои съществени подобрения миналата година с iOS 10, приложенията за нея вече са почти 5000, което се равнява на общия брой апликации за iOS през далечната 2008 година, когато дебютира AppStore и това наистина е впечатляващо, особено като се има предвид ограничената тематика на добавките да съобщения.

Най-популярни разбира се са стикерите, които Apple рекламира в цяла минута от новия си клип, посветен на функционалностите на iMessage. Ако разгледаме класацията по категории, тя е оглавявана от игрите, което не е чудно, като се има предвид, че те са най-печелившата категория и в самия App Store. Следват развлекателните приложения със 17% и услугите с 9,2%.

Любопитен е фактът, че само през първите десет дни след премиерата на iOS 10, разработчиците са публикували 400 приложения за iMessage и броят им нараства с постоянна скорост от 100% в следващите два месеца, като достига 2250 в края на ноември. Въпреки това растежът им пада на 65% през декември, а през януари тази година е едва 18% и продължава да се срива, достигайки през миналия месец нищожните 9%.

 

Дали интересът на разработчиците към този вид приложения просто спада, или причината за това се крие в сравнително рядкото им използване от страна на потребителите няма как да знаем, но статистиката е красноречива.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This