Изберете Страница

Приложенията за iMessage вече не са така атрактивни за разработчиците

Доклад на анализаторската компания Sensor Tower сочи, че разработчиците почти са изгубили своя интерес към създаването на приложения за популярната услуга на Apple, iMessage.

След като тя получи някои съществени подобрения миналата година с iOS 10, приложенията за нея вече са почти 5000, което се равнява на общия брой апликации за iOS през далечната 2008 година, когато дебютира AppStore и това наистина е впечатляващо, особено като се има предвид ограничената тематика на добавките да съобщения.

Най-популярни разбира се са стикерите, които Apple рекламира в цяла минута от новия си клип, посветен на функционалностите на iMessage. Ако разгледаме класацията по категории, тя е оглавявана от игрите, което не е чудно, като се има предвид, че те са най-печелившата категория и в самия App Store. Следват развлекателните приложения със 17% и услугите с 9,2%.

Любопитен е фактът, че само през първите десет дни след премиерата на iOS 10, разработчиците са публикували 400 приложения за iMessage и броят им нараства с постоянна скорост от 100% в следващите два месеца, като достига 2250 в края на ноември. Въпреки това растежът им пада на 65% през декември, а през януари тази година е едва 18% и продължава да се срива, достигайки през миналия месец нищожните 9%.

 

Дали интересът на разработчиците към този вид приложения просто спада, или причината за това се крие в сравнително рядкото им използване от страна на потребителите няма как да знаем, но статистиката е красноречива.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This