Изберете Страница

Приложенията за iMessage вече не са така атрактивни за разработчиците

Доклад на анализаторската компания Sensor Tower сочи, че разработчиците почти са изгубили своя интерес към създаването на приложения за популярната услуга на Apple, iMessage.

След като тя получи някои съществени подобрения миналата година с iOS 10, приложенията за нея вече са почти 5000, което се равнява на общия брой апликации за iOS през далечната 2008 година, когато дебютира AppStore и това наистина е впечатляващо, особено като се има предвид ограничената тематика на добавките да съобщения.

Най-популярни разбира се са стикерите, които Apple рекламира в цяла минута от новия си клип, посветен на функционалностите на iMessage. Ако разгледаме класацията по категории, тя е оглавявана от игрите, което не е чудно, като се има предвид, че те са най-печелившата категория и в самия App Store. Следват развлекателните приложения със 17% и услугите с 9,2%.

Любопитен е фактът, че само през първите десет дни след премиерата на iOS 10, разработчиците са публикували 400 приложения за iMessage и броят им нараства с постоянна скорост от 100% в следващите два месеца, като достига 2250 в края на ноември. Въпреки това растежът им пада на 65% през декември, а през януари тази година е едва 18% и продължава да се срива, достигайки през миналия месец нищожните 9%.

 

Дали интересът на разработчиците към този вид приложения просто спада, или причината за това се крие в сравнително рядкото им използване от страна на потребителите няма как да знаем, но статистиката е красноречива.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This