Изберете Страница

Приложение ще ви позволи да си направите селфи със свой починал близък

Идеята за снимка с вече починал близък може да ви звучи стряскащо, но на Световния мобилен конгрес в Барселона, едно приложение доказа, че това е възможно.

Elrois е технологична компания от Южна Корея и според нея приложението е предназначено за тези потребители, които са изгубили приятел или член от семейството си и не могат да преодолеят мъката по него.

Всъщност апликацията създава 3D аватари на предварително посочени личности, които могат да говорят, пеят и да си взаимодействат с потребителите, все едно все още са живи, а магията се случва с помощта на изкуствения интелект и компанията е сигурна в нейния успех.

За целта е необходимо да се направи 3D сканиране на снимката на починалия и изображението да се свали в телефона, като към него се добави известна информация, която ще направи аватара активен. Разбира се всичко това може да се случи и със снимка на жив човек, ако идеята за селфи с мъртвец ви се струва скандална.

Според Elrois, аватарите могат да се превърнат в начин за преодоляване на мъката в различни житейски ситуации, а приложението може да намери място дори и в здравеопазването. With Me все още не е достъпно за изтегляне, но би било много интесно как ще се приеме едно подобно приложение от масовия потребител.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This