Изберете страница

Приложение ще ви позволи да си направите селфи със свой починал близък

Идеята за снимка с вече починал близък може да ви звучи стряскащо, но на Световния мобилен конгрес в Барселона, едно приложение доказа, че това е възможно.

Elrois е технологична компания от Южна Корея и според нея приложението е предназначено за тези потребители, които са изгубили приятел или член от семейството си и не могат да преодолеят мъката по него.

Всъщност апликацията създава 3D аватари на предварително посочени личности, които могат да говорят, пеят и да си взаимодействат с потребителите, все едно все още са живи, а магията се случва с помощта на изкуствения интелект и компанията е сигурна в нейния успех.

За целта е необходимо да се направи 3D сканиране на снимката на починалия и изображението да се свали в телефона, като към него се добави известна информация, която ще направи аватара активен. Разбира се всичко това може да се случи и със снимка на жив човек, ако идеята за селфи с мъртвец ви се струва скандална.

Според Elrois, аватарите могат да се превърнат в начин за преодоляване на мъката в различни житейски ситуации, а приложението може да намери място дори и в здравеопазването. With Me все още не е достъпно за изтегляне, но би било много интесно как ще се приеме едно подобно приложение от масовия потребител.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This