Идеята за снимка с вече починал близък може да ви звучи стряскащо, но на Световния мобилен конгрес в Барселона, едно приложение доказа, че това е възможно.

Elrois е технологична компания от Южна Корея и според нея приложението е предназначено за тези потребители, които са изгубили приятел или член от семейството си и не могат да преодолеят мъката по него.

Всъщност апликацията създава 3D аватари на предварително посочени личности, които могат да говорят, пеят и да си взаимодействат с потребителите, все едно все още са живи, а магията се случва с помощта на изкуствения интелект и компанията е сигурна в нейния успех.

За целта е необходимо да се направи 3D сканиране на снимката на починалия и изображението да се свали в телефона, като към него се добави известна информация, която ще направи аватара активен. Разбира се всичко това може да се случи и със снимка на жив човек, ако идеята за селфи с мъртвец ви се струва скандална.

Според Elrois, аватарите могат да се превърнат в начин за преодоляване на мъката в различни житейски ситуации, а приложението може да намери място дори и в здравеопазването. With Me все още не е достъпно за изтегляне, но би било много интесно как ще се приеме едно подобно приложение от масовия потребител.