Изберете Страница

Приложение ще ви позволи да си направите селфи със свой починал близък

Идеята за снимка с вече починал близък може да ви звучи стряскащо, но на Световния мобилен конгрес в Барселона, едно приложение доказа, че това е възможно.

Elrois е технологична компания от Южна Корея и според нея приложението е предназначено за тези потребители, които са изгубили приятел или член от семейството си и не могат да преодолеят мъката по него.

Всъщност апликацията създава 3D аватари на предварително посочени личности, които могат да говорят, пеят и да си взаимодействат с потребителите, все едно все още са живи, а магията се случва с помощта на изкуствения интелект и компанията е сигурна в нейния успех.

За целта е необходимо да се направи 3D сканиране на снимката на починалия и изображението да се свали в телефона, като към него се добави известна информация, която ще направи аватара активен. Разбира се всичко това може да се случи и със снимка на жив човек, ако идеята за селфи с мъртвец ви се струва скандална.

Според Elrois, аватарите могат да се превърнат в начин за преодоляване на мъката в различни житейски ситуации, а приложението може да намери място дори и в здравеопазването. With Me все още не е достъпно за изтегляне, но би било много интесно как ще се приеме едно подобно приложение от масовия потребител.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This