Изберете страница

Приложение ще ви позволи да си направите селфи със свой починал близък

Идеята за снимка с вече починал близък може да ви звучи стряскащо, но на Световния мобилен конгрес в Барселона, едно приложение доказа, че това е възможно.

Elrois е технологична компания от Южна Корея и според нея приложението е предназначено за тези потребители, които са изгубили приятел или член от семейството си и не могат да преодолеят мъката по него.

Всъщност апликацията създава 3D аватари на предварително посочени личности, които могат да говорят, пеят и да си взаимодействат с потребителите, все едно все още са живи, а магията се случва с помощта на изкуствения интелект и компанията е сигурна в нейния успех.

За целта е необходимо да се направи 3D сканиране на снимката на починалия и изображението да се свали в телефона, като към него се добави известна информация, която ще направи аватара активен. Разбира се всичко това може да се случи и със снимка на жив човек, ако идеята за селфи с мъртвец ви се струва скандална.

Според Elrois, аватарите могат да се превърнат в начин за преодоляване на мъката в различни житейски ситуации, а приложението може да намери място дори и в здравеопазването. With Me все още не е достъпно за изтегляне, но би било много интесно как ще се приеме едно подобно приложение от масовия потребител.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This