iPhone X може и да е най-модерния iPhone, който някога сме виждали, но несъмнено е и най-спорния модел на компанията. Пълен с множество иновативни функции и технологии, той като че ли прави известен компромис с дизайна, заради изрязаната горна част на дисплея си, където се помещава TrueDepth камерата, а Apple избра да не я прикрива и да използва полетата от двете й страни за новите жестове, с които се работи с телефона.

До колко правилно е това решение, всеки преценява сам за себе си, а компанията дори посъветва разработчиците да не се опитват да прикриват прореза с промени в потребителския интерфейс. Има обаче едно приложение, което хитро скрива спорния елемент от дизайна и то се нарича Notcho. Трикът се състои във възможността потребителите да създават фонове, които прикриват прореза с черна ивица. Notcho е безплатно и има няколко предварително заредени изображения, които можете да използвате, а ако искате да премахнете водния знак върху тях, ще трябва да платите 2 долара.

Другият вариант да скриете изрязаната част на екрана е да изтеглите тапета, който предлага Алекс Хуберман от линка в поста му в Twitter:

Всъщност какво мислите за този прорез – дразни ли ви, или напротив – прави iPhone X уникален и разпознаваем?