Изберете страница

Приемането на iOS 15 достигна близо 20% поради редица бъгове

Приемането на iOS 15 достигна приблизително 19.3% от пускането на актуализацията на 20 септември до сега, твърди Mixpanel. Компанията за мобилни анализи измерва приемането на iOS въз основа на посещения на сайтове и приложения, които използват нейната SDK за анализи, така че данните не са официални.

Apple все още не е споделила статистика за приемането на iOS 15, като за последно отчете 85% за iOS 14 през юли. Новата версия на операционната система изглежда се приема по-бавно и вероятните причина за това са няколко. На първо място това е възможността, предоставена от Apple, потребителите да изберат да останат на iOS 14 и да продължат да получават важни актуализации за сигурност. Освен това няколко важни функции на iOS 15 бяха забавени, а има и доста бъгове и грешки, които трябва да бъдат поправени.

Например Apple заяви, че проблем, кото пречи на някои потребители на iPhone 13 да използват функцията за отключване с Apple Watch, ще бъде отстранен в предстояща актуализация на софтуера. Функцията е предназначена да ви помогне да отключите телефона си, докато носите маска, но част от потребителите виждат съобщение за грешка, което гласи, че той не може да комуникира с часовника.

Има още един бъг в iOS 15, при който извършването на iCloud Backup може да доведе до изчезването на снимки, запазени в iMessage разговори. Потребители докладват и за периодични проблеми със сензорния екран на моделите iPhone 13, както и някои по-дребни бъгове.

Понастоящем Apple вече тества iOS 15.1, която включва поправка за грешката с отключването на телефона с Apple Watch, но няма времева рамка за пускането на официалната версия. Напълно възможно и очаквано е компанията да пусне по-малка актуализация като iOS 15.0.1 преди това, за да се справи по-бързо с някои от грешките и уязвимостите в сигурността, които се появиха.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This