През тази година се очаква да видим първия iPhone, оборудван с OLED дисплей. Източници твърдят, че основен доставчик на панелите ще бъде Samsung Display, но в бъдеще ще се наложи поръчката да бъде разделена с други производители като Sharp, чийто контролен пакет акции е собственост на Foxconn.

Според прогнозата на анализаторската фирма Cowen & Co, Apple ще трябва да похарчи над 50 милиона долара, за да извърши прехода към OLED дисплеи, тъй като е факт, че производството име е значително по-скъпо от това на LCD аналозите им.

Трябва да се има предвид и това, че с течение на времето, разходите за компоненти ще паднат, а печалбата на компанията ще се увеличава с всяко тримесечие. Анализаторите посочват, че високите разходи трябва да бъдат компенсирани, чрез по-големи доставки на устройства в бъдеще.

Според слуховете, iPhone 8 ще получи 5.8 инчов, извит OLED дисплей, който ще покрива целия преден панел, а скенерът за пръстови отпечатъци, сензорът за близост и другите компоненти, ще бъдат втрадени под него, което прави използването на този вид панели само в един от предстоящите три модела, много вероятно, поради ограничения капацитет на производството на висококачествени екрани.

Заедно с юбилейния iPhone 8, според спекулациите, ще видим и iPhone 7s / 7s Plus, а флагманът ще получи още стъклени панели и стоманена рамка, подобни на тези при iPhone 4 /4s. Производството на този тип рамка е с 30-50% по-евтино от аналогът й от анодизиран алуминий, а реализираната от това икономия, ще бъде пренасочена към OLED дисплеите.

Що се отнася до iPhone 7s / 7s Plus, те ще наследят своите предшественици с LCD екрани, алуминиев корпус и подобни размери. Тяхната основна отличителна черта ще стане новият чип А11 на Apple, с чието производство е натоварена тайванската TSMC.