Изберете Страница

Преходът към OLED дисплеи ще струва на Apple 50 милиона долара

През тази година се очаква да видим първия iPhone, оборудван с OLED дисплей. Източници твърдят, че основен доставчик на панелите ще бъде Samsung Display, но в бъдеще ще се наложи поръчката да бъде разделена с други производители като Sharp, чийто контролен пакет акции е собственост на Foxconn.

Според прогнозата на анализаторската фирма Cowen & Co, Apple ще трябва да похарчи над 50 милиона долара, за да извърши прехода към OLED дисплеи, тъй като е факт, че производството име е значително по-скъпо от това на LCD аналозите им.

Трябва да се има предвид и това, че с течение на времето, разходите за компоненти ще паднат, а печалбата на компанията ще се увеличава с всяко тримесечие. Анализаторите посочват, че високите разходи трябва да бъдат компенсирани, чрез по-големи доставки на устройства в бъдеще.

Според слуховете, iPhone 8 ще получи 5.8 инчов, извит OLED дисплей, който ще покрива целия преден панел, а скенерът за пръстови отпечатъци, сензорът за близост и другите компоненти, ще бъдат втрадени под него, което прави използването на този вид панели само в един от предстоящите три модела, много вероятно, поради ограничения капацитет на производството на висококачествени екрани.

Заедно с юбилейния iPhone 8, според спекулациите, ще видим и iPhone 7s / 7s Plus, а флагманът ще получи още стъклени панели и стоманена рамка, подобни на тези при iPhone 4 /4s. Производството на този тип рамка е с 30-50% по-евтино от аналогът й от анодизиран алуминий, а реализираната от това икономия, ще бъде пренасочена към OLED дисплеите.

Що се отнася до iPhone 7s / 7s Plus, те ще наследят своите предшественици с LCD екрани, алуминиев корпус и подобни размери. Тяхната основна отличителна черта ще стане новият чип А11 на Apple, с чието производство е натоварена тайванската TSMC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This