Изберете страница

Преходът към OLED дисплеи ще струва на Apple 50 милиона долара

През тази година се очаква да видим първия iPhone, оборудван с OLED дисплей. Източници твърдят, че основен доставчик на панелите ще бъде Samsung Display, но в бъдеще ще се наложи поръчката да бъде разделена с други производители като Sharp, чийто контролен пакет акции е собственост на Foxconn.

Според прогнозата на анализаторската фирма Cowen & Co, Apple ще трябва да похарчи над 50 милиона долара, за да извърши прехода към OLED дисплеи, тъй като е факт, че производството име е значително по-скъпо от това на LCD аналозите им.

Трябва да се има предвид и това, че с течение на времето, разходите за компоненти ще паднат, а печалбата на компанията ще се увеличава с всяко тримесечие. Анализаторите посочват, че високите разходи трябва да бъдат компенсирани, чрез по-големи доставки на устройства в бъдеще.

Според слуховете, iPhone 8 ще получи 5.8 инчов, извит OLED дисплей, който ще покрива целия преден панел, а скенерът за пръстови отпечатъци, сензорът за близост и другите компоненти, ще бъдат втрадени под него, което прави използването на този вид панели само в един от предстоящите три модела, много вероятно, поради ограничения капацитет на производството на висококачествени екрани.

Заедно с юбилейния iPhone 8, според спекулациите, ще видим и iPhone 7s / 7s Plus, а флагманът ще получи още стъклени панели и стоманена рамка, подобни на тези при iPhone 4 /4s. Производството на този тип рамка е с 30-50% по-евтино от аналогът й от анодизиран алуминий, а реализираната от това икономия, ще бъде пренасочена към OLED дисплеите.

Що се отнася до iPhone 7s / 7s Plus, те ще наследят своите предшественици с LCD екрани, алуминиев корпус и подобни размери. Тяхната основна отличителна черта ще стане новият чип А11 на Apple, с чието производство е натоварена тайванската TSMC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This