Изберете Страница

Преходът към OLED дисплеи ще струва на Apple 50 милиона долара

През тази година се очаква да видим първия iPhone, оборудван с OLED дисплей. Източници твърдят, че основен доставчик на панелите ще бъде Samsung Display, но в бъдеще ще се наложи поръчката да бъде разделена с други производители като Sharp, чийто контролен пакет акции е собственост на Foxconn.

Според прогнозата на анализаторската фирма Cowen & Co, Apple ще трябва да похарчи над 50 милиона долара, за да извърши прехода към OLED дисплеи, тъй като е факт, че производството име е значително по-скъпо от това на LCD аналозите им.

Трябва да се има предвид и това, че с течение на времето, разходите за компоненти ще паднат, а печалбата на компанията ще се увеличава с всяко тримесечие. Анализаторите посочват, че високите разходи трябва да бъдат компенсирани, чрез по-големи доставки на устройства в бъдеще.

Според слуховете, iPhone 8 ще получи 5.8 инчов, извит OLED дисплей, който ще покрива целия преден панел, а скенерът за пръстови отпечатъци, сензорът за близост и другите компоненти, ще бъдат втрадени под него, което прави използването на този вид панели само в един от предстоящите три модела, много вероятно, поради ограничения капацитет на производството на висококачествени екрани.

Заедно с юбилейния iPhone 8, според спекулациите, ще видим и iPhone 7s / 7s Plus, а флагманът ще получи още стъклени панели и стоманена рамка, подобни на тези при iPhone 4 /4s. Производството на този тип рамка е с 30-50% по-евтино от аналогът й от анодизиран алуминий, а реализираната от това икономия, ще бъде пренасочена към OLED дисплеите.

Що се отнася до iPhone 7s / 7s Plus, те ще наследят своите предшественици с LCD екрани, алуминиев корпус и подобни размери. Тяхната основна отличителна черта ще стане новият чип А11 на Apple, с чието производство е натоварена тайванската TSMC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This