Изберете страница

Преходът към OLED дисплеи ще струва на Apple 50 милиона долара

През тази година се очаква да видим първия iPhone, оборудван с OLED дисплей. Източници твърдят, че основен доставчик на панелите ще бъде Samsung Display, но в бъдеще ще се наложи поръчката да бъде разделена с други производители като Sharp, чийто контролен пакет акции е собственост на Foxconn.

Според прогнозата на анализаторската фирма Cowen & Co, Apple ще трябва да похарчи над 50 милиона долара, за да извърши прехода към OLED дисплеи, тъй като е факт, че производството име е значително по-скъпо от това на LCD аналозите им.

Трябва да се има предвид и това, че с течение на времето, разходите за компоненти ще паднат, а печалбата на компанията ще се увеличава с всяко тримесечие. Анализаторите посочват, че високите разходи трябва да бъдат компенсирани, чрез по-големи доставки на устройства в бъдеще.

Според слуховете, iPhone 8 ще получи 5.8 инчов, извит OLED дисплей, който ще покрива целия преден панел, а скенерът за пръстови отпечатъци, сензорът за близост и другите компоненти, ще бъдат втрадени под него, което прави използването на този вид панели само в един от предстоящите три модела, много вероятно, поради ограничения капацитет на производството на висококачествени екрани.

Заедно с юбилейния iPhone 8, според спекулациите, ще видим и iPhone 7s / 7s Plus, а флагманът ще получи още стъклени панели и стоманена рамка, подобни на тези при iPhone 4 /4s. Производството на този тип рамка е с 30-50% по-евтино от аналогът й от анодизиран алуминий, а реализираната от това икономия, ще бъде пренасочена към OLED дисплеите.

Що се отнася до iPhone 7s / 7s Plus, те ще наследят своите предшественици с LCD екрани, алуминиев корпус и подобни размери. Тяхната основна отличителна черта ще стане новият чип А11 на Apple, с чието производство е натоварена тайванската TSMC.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This