Изберете страница

Пресни слухове за бъдещата iOS 11

Според нов доклад на израелския сайт The Verifier, iOS 11 ще донесе редица нови функции, които макар и да не са умопомрачителни, несъмнено ще бъдат радушно приети от потребителите.

Face Time най-сетне ще поддържа конферентни разговори, което ще го направи много по-привлекателен за бизнеса и едновременно с това, ще стане много по-социално приложение, като вече ще разполага със забавни фото филтри, подобно на Snapchat и може би ще поддържа добавена реалност.

През 2015 година Apple придоби компанията Faceshift, чиято технология позволява улавянето на изражението на лицето в реално време и трансформирането му в 3D аватар и е използвана по-рано в специалните ефекти на Star Wars: The Force Awakens. Това може би е ключът към новите функционалости, които ще видим в следващия голям ъпдейт на операционната система.

Сайтът припомня и една популярна петицията за връщане на опцията „slide to unlock”, която си отиде с iOS 10, но завръщането и в следващата версия е малко вероятно.

Патент, регистриран миналата година, предполага въвеждането на нова функция, която ще позволи на потребителите да разбират кои контакти са на линия за съобщения.

От контролния център се очаква да осигури възможността за бърз достъп до настройките, както и опцията за промяна на шорткътите в него.

Очакват се и някои козметични промени в интерфейса, като въвеждането на анимирани икони например, които могат да показват текущото местоположение в Maps, или температурата навън в иконата на Weather.

По отношение на сигурността  операционната система ще позволява индивидуално отключване на приложенията с Touch ID, подобно на това за Notes в момента.

Smart WiFi е следващата технология, която се приписва на новата версия на операционната система и тя ще позволи автоматично включване или изключване на WiFi, спрямо локацията, за по-енергоефективно използване на мрежата.

The Verifier има до някъде спорни резултати, по отношение на слуховете за Apple, така че този доклад трябва да се приема в известна степен само като предположение, но все пак от iOS 11 се очаква да даде възможност на потребителите да си изпращат и пари, посредством Messages, както и така желания Dark Mode.

В интерес на истината, слуховете за iOS далеч не са така многобройни, като тези за бъдещия iPhone 8, но като се има предвид генералния редизайн и големия ъпгрейд, който се очаква от десетия юбилеен модел на компанията, можем да предположим, че операционната система ще донесе подобаващи промени и функционалност, които да съответстват на новия лидер на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This