Последните слухове за MacBook Air предполагат, че преработени лаптопи, захранвани от новия чип M2, вероятно ще пристигнат през първата половина на 2022 година.

Всъщност все още сме изумени от невероятната производителност на процесора М1 на Apple, който беше представен за пръв път през 2020 година с пускането на най-новия 13 инчов MacBook Pro, MacBook Air и Mac mini. След това същият процесор беше поставен в 24 инчовия iMac и 11 и 12.9 инчовите iPad Pro. Според слуховете на път е нов процесор на компанията – M1X, който евентуално може да пристигне в нов 14 инчов MacBook Pro и с редизайна на 16 инчовия модел.

Нещата обаче не спират до тук, слуховете намекват, че нов MacBook Air също е на път и ще пристигне през 2022 година. Според Dylandkt той ще бъде представен през първата половина на годината и ще разполага с нов М2 чип и повече цветови опции. Новият процесор няма да е толкова мощен, колкото M1X, запазен за Pro устройствата.


Всъщност това не е първият път, когато чуваме за преработен MacBook Air, след като Джон Просър публикува дори изображения на устройството в пет различни цвята. Освен това новият лаптоп може да се отличава с дизайн с плоски ръбове, който ще изглежда по-скоро като новите iPad Pro.

Течовете разкриха още, че новият MacBook Air може да разполага с два USB-C порта, по един от всяка страна. Освен това той може да се предлага с бял панел около дисплея, бели лавиши и гумени ленти отдолу, вместо гумените крачета.