Изберете страница

Преработеният MacBook Air е отложен за втората половина на годината

Преработеният MacBook Air е отложен за втората половина на годината и вероятно няма да има нови 14 и 16-инчови модели MacBook Pro поне до 2023, твърди Марк Гурман от Bloomberg в последния си бюлетин Power On. Според журналиста компанията първоначално е планирала да пусне своя нов MacBook Air с изцяло обновен дизайн, MagSafe, чип M2 и др. в кроя на 2021 или началото на 2022 година, но сега е отложила плановете си до втората половина на годината.

От своя страна анализаторът Минг-Чи Куо очаква масовото производство на новия MacBook Air да започне в края на второто или в началото на третото тримесечие, което предполага, че устройството може да стартира през септември.

Гурман твърди още, че не очаква Apple да актуализира своите модели от висок клас 14 и 16-инчови MacBook Pro тази година, а актуализацията, която ще доведе до появата на чиповете M2 Pro и M2 Max е по-вероятно да се случи следващата година. Според журналиста единствената актуализация на MacBook Pro вероятно ще бъде освежаване на началното ниво с 13-инчов дисплей и чип М2.

Пускането на серията нови Mac с чип М2 към края на 2022 година може би ще стане по начин, подобен на този, по който компанията представи M1 MacBook Air, 13-инчов MacBook Pro и начално ниво Mac mini през ноември 2020, което предполага, че чиповете от серия М имат цикъл на надграждане от две години. Освен тези устройства, гурман предполага, че компанията ще пусне 24-инчов iMac и iPad Pro с чип М2, но кога ще се случи това все още не е ясно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This