Изберете Страница

Преработеният MacBook Air е отложен за втората половина на годината

Преработеният MacBook Air е отложен за втората половина на годината и вероятно няма да има нови 14 и 16-инчови модели MacBook Pro поне до 2023, твърди Марк Гурман от Bloomberg в последния си бюлетин Power On. Според журналиста компанията първоначално е планирала да пусне своя нов MacBook Air с изцяло обновен дизайн, MagSafe, чип M2 и др. в кроя на 2021 или началото на 2022 година, но сега е отложила плановете си до втората половина на годината.

От своя страна анализаторът Минг-Чи Куо очаква масовото производство на новия MacBook Air да започне в края на второто или в началото на третото тримесечие, което предполага, че устройството може да стартира през септември.

Гурман твърди още, че не очаква Apple да актуализира своите модели от висок клас 14 и 16-инчови MacBook Pro тази година, а актуализацията, която ще доведе до появата на чиповете M2 Pro и M2 Max е по-вероятно да се случи следващата година. Според журналиста единствената актуализация на MacBook Pro вероятно ще бъде освежаване на началното ниво с 13-инчов дисплей и чип М2.

Пускането на серията нови Mac с чип М2 към края на 2022 година може би ще стане по начин, подобен на този, по който компанията представи M1 MacBook Air, 13-инчов MacBook Pro и начално ниво Mac mini през ноември 2020, което предполага, че чиповете от серия М имат цикъл на надграждане от две години. Освен тези устройства, гурман предполага, че компанията ще пусне 24-инчов iMac и iPad Pro с чип М2, но кога ще се случи това все още не е ясно.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This