Изберете Страница

Преработените AirPods Pro 2 ще поддържат висококачествено аудио без загуби

AirPods Pro донесоха активно шумоподтискане с превъзходен звук в семейството безжични слушалки на Apple. Настоящият модел обаче, е на път да бъде заменен с нов, който ще предложи някои интересни функции.

Apple ще пусне второ поколение AirPods Pro през есента, според анализатор, който е надежден източник. Твърди се, че новите слушалки ще предлагат по-добър звук от текущата версия, чрез поддръжка на lossless audio. Ще има и други промени, включително и нов дизайн.

Най-новата информация за бъдещите AirPods Pro 2 идва от известния анализатор Минг-Чи Куо, който написа:

“Очакваме Apple да пусне AirPods Pro 2 през четвъртото тримесечие на годината с нови точки за продажба, включително нов дизайн на форм-фактора, поддръжка на Apple Lossless (ALAC) и калъф за зареждане, който може да излъчва звук, който потребителиет да проследяват”.

Всъщност това не е първият път, когато чуваме, че нова версия на този модел слушалки ще пристигне през есента, но предишният доклад сочеше третото, а не четвъртото тримесечие. Текущата версия стартира през октомври 2019 година, така че очиведно новият модел е на път и ще се появи цели три години по-късно.

Според Куо AirPods Pro 2 ще са първите безжични слушалки на компанията, които поддържат формата ALAC. През 2021 година Apple Music започна да предлага висококачествено аудио по този начин, но AirPods поддържат само формат АСС, което намалява качеството на звука, за да може да се прехвърля през Bluetooth.

По-ранни слухове сочеха, че AirPods Pro 2 ще са с по-компактен дизайн и по-закръглена форма и ще имат сензори за движение за проследяване на фитнес. Куо споменава също така и функции за управление на здравето.

През годините Куо си изгради репутация на разумна точност. Apple Track му дава рейтинг 75.9%, а неговите източници обикновено са във веригите за доставка на компоненти на Apple. Няма да е необходима нова версия на AirPods обаче, за да отбележат слушалките поредното хитово тримесечие. Куо посочва, че Apple е доставила 27 милиона от тях през последното тримесечие на 2021 година, което е увеличение с 25% спрямо предходната година. Анализаторът прогнозира, че почти същият брой слушалки ще се доставят през януари, въпреки че зимата често е лош период за продажба на този тип джаджи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This