Изберете Страница

Препратки в кода на iOS 16 подсказват за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Преди WWDC 2022 се появиха слухове, че iPhone 14 Pro най-сетне ще получи желаната от много потребители функция Always-On Display. Сега, след като първата бета версия за разработчици вече е налична, се оказва, че това е вярно – препратки в кода подсказват за Always-On дисплей на iPhone 14 Pro.

9to5Mac посочва, че има множество такива препратки, сред които три рамки, свързани с управлението на подсветката – необходима част от функцията за винаги включен дисплей. Рамките споменават Always-On Display и се използват от заключения екран и Springboard, което предполага, че тези препратки не са свързани с вече съществуващата функция на Apple Watch. Сайтът твърди, че има и скрити флагове в iOS 16, които позволяват на инженерите на Apple да използват възможността за винаги включен дисплей за целите на тестването.

Всъщност за тази функция се заговори, откакто технологията пристигна с Apple Watch Series 5. Тя отдавна вече е налична в много от Android смартфоните и е желана от потребителите. Функцията ще позволи ключова информация да бъде видима на заключения екран, без да е нужно той да се активира.

Според слуховете дисплеите ProMotion на Apple, планирани за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще могат да поддържат минимална честота на опресняване от 1 Hz, вместо сегашните 10 Hz, което ще позволи на компанията да добави функцията Always-On Display, без това да се отрази болезнено на живота на батерията. Технологията вероятно ще бъде ограничена само до тези два модела, тъй като не се очаква стандартните да получат ProMotion дисплеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This