Изберете страница

Препратки в кода на iOS 16 подсказват за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Преди WWDC 2022 се появиха слухове, че iPhone 14 Pro най-сетне ще получи желаната от много потребители функция Always-On Display. Сега, след като първата бета версия за разработчици вече е налична, се оказва, че това е вярно – препратки в кода подсказват за Always-On дисплей на iPhone 14 Pro.

9to5Mac посочва, че има множество такива препратки, сред които три рамки, свързани с управлението на подсветката – необходима част от функцията за винаги включен дисплей. Рамките споменават Always-On Display и се използват от заключения екран и Springboard, което предполага, че тези препратки не са свързани с вече съществуващата функция на Apple Watch. Сайтът твърди, че има и скрити флагове в iOS 16, които позволяват на инженерите на Apple да използват възможността за винаги включен дисплей за целите на тестването.

Всъщност за тази функция се заговори, откакто технологията пристигна с Apple Watch Series 5. Тя отдавна вече е налична в много от Android смартфоните и е желана от потребителите. Функцията ще позволи ключова информация да бъде видима на заключения екран, без да е нужно той да се активира.

Според слуховете дисплеите ProMotion на Apple, планирани за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще могат да поддържат минимална честота на опресняване от 1 Hz, вместо сегашните 10 Hz, което ще позволи на компанията да добави функцията Always-On Display, без това да се отрази болезнено на живота на батерията. Технологията вероятно ще бъде ограничена само до тези два модела, тъй като не се очаква стандартните да получат ProMotion дисплеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This