Изберете страница

Препратки в кода на iOS 16 подсказват за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Преди WWDC 2022 се появиха слухове, че iPhone 14 Pro най-сетне ще получи желаната от много потребители функция Always-On Display. Сега, след като първата бета версия за разработчици вече е налична, се оказва, че това е вярно – препратки в кода подсказват за Always-On дисплей на iPhone 14 Pro.

9to5Mac посочва, че има множество такива препратки, сред които три рамки, свързани с управлението на подсветката – необходима част от функцията за винаги включен дисплей. Рамките споменават Always-On Display и се използват от заключения екран и Springboard, което предполага, че тези препратки не са свързани с вече съществуващата функция на Apple Watch. Сайтът твърди, че има и скрити флагове в iOS 16, които позволяват на инженерите на Apple да използват възможността за винаги включен дисплей за целите на тестването.

Всъщност за тази функция се заговори, откакто технологията пристигна с Apple Watch Series 5. Тя отдавна вече е налична в много от Android смартфоните и е желана от потребителите. Функцията ще позволи ключова информация да бъде видима на заключения екран, без да е нужно той да се активира.

Според слуховете дисплеите ProMotion на Apple, планирани за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще могат да поддържат минимална честота на опресняване от 1 Hz, вместо сегашните 10 Hz, което ще позволи на компанията да добави функцията Always-On Display, без това да се отрази болезнено на живота на батерията. Технологията вероятно ще бъде ограничена само до тези два модела, тъй като не се очаква стандартните да получат ProMotion дисплеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This