Изберете Страница

Препратки в кода на iOS 16 подсказват за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Преди WWDC 2022 се появиха слухове, че iPhone 14 Pro най-сетне ще получи желаната от много потребители функция Always-On Display. Сега, след като първата бета версия за разработчици вече е налична, се оказва, че това е вярно – препратки в кода подсказват за Always-On дисплей на iPhone 14 Pro.

9to5Mac посочва, че има множество такива препратки, сред които три рамки, свързани с управлението на подсветката – необходима част от функцията за винаги включен дисплей. Рамките споменават Always-On Display и се използват от заключения екран и Springboard, което предполага, че тези препратки не са свързани с вече съществуващата функция на Apple Watch. Сайтът твърди, че има и скрити флагове в iOS 16, които позволяват на инженерите на Apple да използват възможността за винаги включен дисплей за целите на тестването.

Всъщност за тази функция се заговори, откакто технологията пристигна с Apple Watch Series 5. Тя отдавна вече е налична в много от Android смартфоните и е желана от потребителите. Функцията ще позволи ключова информация да бъде видима на заключения екран, без да е нужно той да се активира.

Според слуховете дисплеите ProMotion на Apple, планирани за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще могат да поддържат минимална честота на опресняване от 1 Hz, вместо сегашните 10 Hz, което ще позволи на компанията да добави функцията Always-On Display, без това да се отрази болезнено на живота на батерията. Технологията вероятно ще бъде ограничена само до тези два модела, тъй като не се очаква стандартните да получат ProMotion дисплеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This