Изберете Страница

Препратки в кода на iOS 16 подсказват за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Преди WWDC 2022 се появиха слухове, че iPhone 14 Pro най-сетне ще получи желаната от много потребители функция Always-On Display. Сега, след като първата бета версия за разработчици вече е налична, се оказва, че това е вярно – препратки в кода подсказват за Always-On дисплей на iPhone 14 Pro.

9to5Mac посочва, че има множество такива препратки, сред които три рамки, свързани с управлението на подсветката – необходима част от функцията за винаги включен дисплей. Рамките споменават Always-On Display и се използват от заключения екран и Springboard, което предполага, че тези препратки не са свързани с вече съществуващата функция на Apple Watch. Сайтът твърди, че има и скрити флагове в iOS 16, които позволяват на инженерите на Apple да използват възможността за винаги включен дисплей за целите на тестването.

Всъщност за тази функция се заговори, откакто технологията пристигна с Apple Watch Series 5. Тя отдавна вече е налична в много от Android смартфоните и е желана от потребителите. Функцията ще позволи ключова информация да бъде видима на заключения екран, без да е нужно той да се активира.

Според слуховете дисплеите ProMotion на Apple, планирани за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще могат да поддържат минимална честота на опресняване от 1 Hz, вместо сегашните 10 Hz, което ще позволи на компанията да добави функцията Always-On Display, без това да се отрази болезнено на живота на батерията. Технологията вероятно ще бъде ограничена само до тези два модела, тъй като не се очаква стандартните да получат ProMotion дисплеи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This