Изберете страница

Преминаването на Android потребители към iPhone бележи 5-годишен пик

След като вече стана ясно колко дълго използват своите телефони феновете на iPhone, CIRP излиза с ново проучване, което твърди, че преминаването на Android потребители към iPhone бележи 5-годишен пик.

Данните на CIRP показват какъв процент от новите собственици на iPhone са преминали от Android в САЩ. Диаграмата сочи, че 15% от тях са имали Android устройство преди това, което е с 4% повече от миналата година и с 5% повече от 2020 и 2021 година. 2% от купувачите посочват “друг” телефон или са собственици на iPhone за пръв път, а 83% са имали iPhone преди това.

Последният път, когато преминаващите от Android към iPhone потребители съставляваха 15% според CIRP е бил през 2018 година, а най-висок брой за последните 9 години е отбелязан през 2016 – 21%.

Финансовият директор на Apple Лука Маестри също сподели по време на обявяване на приходите на компанията през второто тримесечие, че “на всички места, където пазарният дял е нисък, са добавени много нови клиенти”, което означава, че извън САЩ преминаващите от конкурентната платформа вероятно са повече от 15%.

CIRP завършва доклада си, като посочва, че е интересно да се обмисли какво е повлияло на решението на купувачите да сменят Android с iPhone и планира да се фокусира върху този въпрос в бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This