Изберете страница

Новата функция на Apple Personal Voice може да създаде глас, който звучи като вашия или този на любим човек, само за 15 минути

Като част от предварителния преглед на актуализациите за достъпност в iOS 17, Apple обяви две нови функции, наречени Live Speech и Personal Voice. Първата позволява на потребителите да въвеждат това, което искат да кажат и то да бъде изречено.

Personal Voice е значително по-интересна и е начин хората, изложени на риск да загубят способността си да говорят, да създадат и запазят собствения си глас. Компанията посочва, че функцията е предназначена за потребители, като тези с диагноза ALS.

С Live Speech на iPhone, iPad и Mac, потребителите могат да въвеждат това, което искат да кажат, за да бъде то изречено на глас по време на телефонен или FaceTime разговор. Те могат да запазват често използвани фрази, за да се включат бързо по време на оживен разговор. Функцията е проектирана в помощ на милиони хора по целия свят, които не могат да говорят или са загубили гласа си с течение на времето.

Това, което Apple нарича Personal Voice е невероятно мощна функция, която според компанията е насочена към потребители, които скоро могат да загубят гласа си. Това включва хора със скорошна диагноза ALS (амиотрофична латерална склероза), заболяване, което прогресивно засяга гласовите възможности с течение на времето.

Използвайки Personal Voice, потребителите ще бъдат подканени да четат произволен набор текстове, за да запишат 15 минутно аудио на iPhone или iPad. Използвайки машинното обучение на устройството, ще бъде създаден глас, звучащ като техния. След това тази гласова функция се интегрира с Live Speech, така че потребителите да могат да отговарят със собствения си глас във FaceTime или телефонни разговори.

Apple посочва, че двете нови функции за достъпност ще започнат да се разпространяват по-късно тази година, заедно с редица други, които компанията ще обяви.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This