Ако Apple реши да разшири своята спорна нова „функция“ за запазване на батерията, обхващайки iPhone X примерно с iOS 12.2 през 2018 година, това може да означава, че много потребители ще бъдат принудени да преминат към някой от трите модела, за които се говори, че ще дебютират тогава.

Има шанс обаче, те да получат по-голяма батерия, твърди анализаторът Минг-Чи Куо, според който усъвършенстваните 3D функции, свързани с AR ще консумират значително повече енергия в бъдеще, от колкото сега в iPhone X. Следователно компанията ще трябва да постави в следващите си модели батерии с по-голям капацитет, които да захранват усъвършенстваната TrueDepth система.

Прогнозите на Куо са малко неясни, но ако се вгледаме между редовете, то можем да допуснем, че следващото поколение iPhone ще включва до голяма степен същата технология Face ID, като iPhone X, но с по-голяма батерия и увеличен капацитет. Имайки предвид ограниченото пространство в телефоните, това може да стане, като компанията намали размера на останалите компоненти, за да освободи място за по-голямата батерия, или като включи нова технология за по-дългото запазване на капацитета й.