Изберете страница

През декември ще е изключително трудно да си купите HomePod

Напоследък вниманието на потребителите е съсредеточено върху предстоящата премиера на iPhone 8 и това е съвсем разбираемо, като се има предвид, че до премиерата му остава около месец, но не трябва да забравяме, че през юни компанията представи още един любопитен продукт – интелигентния високоговорител HomePod, който ще се появи по магазините през декември.

По данни на базираната в Тайван ODM Inventec обаче, продукцията му ще разгърне своя капацитет едва следващата година, когато се очаква към процеса да се присъедини и Foxconn. До тогава на пазара ще са налични само ограничено количество бройки, които ще зарадват нетърпеливите фенове за коледните празници на цена от 349 долара.

Анализаторите прогнозират, че първата партида HomePod, която ще излезе на пазара преди Коледа ще бъде едва 500 000 бройки, произведени от Inventec, която както може би си спомняте, правеше и AirPods миналата година. Тук е неизбежно да направим аналогията, тъй като безжичните слушалки на Apple също закъсняха с цели няколко месеца при появата си на пазара, а съвсем до скоро доставката им отнемаше до няколко седмици.

Разбира се търсенето на интелигентния високоговорител няма да е чак толкова голямо, колкото това на iPhone 8, но от друга страна успехът на AirPod показва, че интелигентното домашно устройство все пак има своето бъдеще, независимо от екстравагантната си цена и евентуалния недостига на пазара в първите месеци. Ако и вие сте сред феновете на марката, решили да се сдобият с това любопитно устройство, ще трябва да се заредите с търпение или да разчитате, че ще бъдете сред първите успели да го получат клиенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This