Изберете Страница

През декември ще е изключително трудно да си купите HomePod

Напоследък вниманието на потребителите е съсредеточено върху предстоящата премиера на iPhone 8 и това е съвсем разбираемо, като се има предвид, че до премиерата му остава около месец, но не трябва да забравяме, че през юни компанията представи още един любопитен продукт – интелигентния високоговорител HomePod, който ще се появи по магазините през декември.

По данни на базираната в Тайван ODM Inventec обаче, продукцията му ще разгърне своя капацитет едва следващата година, когато се очаква към процеса да се присъедини и Foxconn. До тогава на пазара ще са налични само ограничено количество бройки, които ще зарадват нетърпеливите фенове за коледните празници на цена от 349 долара.

Анализаторите прогнозират, че първата партида HomePod, която ще излезе на пазара преди Коледа ще бъде едва 500 000 бройки, произведени от Inventec, която както може би си спомняте, правеше и AirPods миналата година. Тук е неизбежно да направим аналогията, тъй като безжичните слушалки на Apple също закъсняха с цели няколко месеца при появата си на пазара, а съвсем до скоро доставката им отнемаше до няколко седмици.

Разбира се търсенето на интелигентния високоговорител няма да е чак толкова голямо, колкото това на iPhone 8, но от друга страна успехът на AirPod показва, че интелигентното домашно устройство все пак има своето бъдеще, независимо от екстравагантната си цена и евентуалния недостига на пазара в първите месеци. Ако и вие сте сред феновете на марката, решили да се сдобият с това любопитно устройство, ще трябва да се заредите с търпение или да разчитате, че ще бъдете сред първите успели да го получат клиенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This