Изберете страница

През декември ще е изключително трудно да си купите HomePod

Напоследък вниманието на потребителите е съсредеточено върху предстоящата премиера на iPhone 8 и това е съвсем разбираемо, като се има предвид, че до премиерата му остава около месец, но не трябва да забравяме, че през юни компанията представи още един любопитен продукт – интелигентния високоговорител HomePod, който ще се появи по магазините през декември.

По данни на базираната в Тайван ODM Inventec обаче, продукцията му ще разгърне своя капацитет едва следващата година, когато се очаква към процеса да се присъедини и Foxconn. До тогава на пазара ще са налични само ограничено количество бройки, които ще зарадват нетърпеливите фенове за коледните празници на цена от 349 долара.

Анализаторите прогнозират, че първата партида HomePod, която ще излезе на пазара преди Коледа ще бъде едва 500 000 бройки, произведени от Inventec, която както може би си спомняте, правеше и AirPods миналата година. Тук е неизбежно да направим аналогията, тъй като безжичните слушалки на Apple също закъсняха с цели няколко месеца при появата си на пазара, а съвсем до скоро доставката им отнемаше до няколко седмици.

Разбира се търсенето на интелигентния високоговорител няма да е чак толкова голямо, колкото това на iPhone 8, но от друга страна успехът на AirPod показва, че интелигентното домашно устройство все пак има своето бъдеще, независимо от екстравагантната си цена и евентуалния недостига на пазара в първите месеци. Ако и вие сте сред феновете на марката, решили да се сдобият с това любопитно устройство, ще трябва да се заредите с търпение или да разчитате, че ще бъдете сред първите успели да го получат клиенти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This