Напоследък вниманието на потребителите е съсредеточено върху предстоящата премиера на iPhone 8 и това е съвсем разбираемо, като се има предвид, че до премиерата му остава около месец, но не трябва да забравяме, че през юни компанията представи още един любопитен продукт – интелигентния високоговорител HomePod, който ще се появи по магазините през декември.

По данни на базираната в Тайван ODM Inventec обаче, продукцията му ще разгърне своя капацитет едва следващата година, когато се очаква към процеса да се присъедини и Foxconn. До тогава на пазара ще са налични само ограничено количество бройки, които ще зарадват нетърпеливите фенове за коледните празници на цена от 349 долара.

Анализаторите прогнозират, че първата партида HomePod, която ще излезе на пазара преди Коледа ще бъде едва 500 000 бройки, произведени от Inventec, която както може би си спомняте, правеше и AirPods миналата година. Тук е неизбежно да направим аналогията, тъй като безжичните слушалки на Apple също закъсняха с цели няколко месеца при появата си на пазара, а съвсем до скоро доставката им отнемаше до няколко седмици.

Разбира се търсенето на интелигентния високоговорител няма да е чак толкова голямо, колкото това на iPhone 8, но от друга страна успехът на AirPod показва, че интелигентното домашно устройство все пак има своето бъдеще, независимо от екстравагантната си цена и евентуалния недостига на пазара в първите месеци. Ако и вие сте сред феновете на марката, решили да се сдобият с това любопитно устройство, ще трябва да се заредите с търпение или да разчитате, че ще бъдете сред първите успели да го получат клиенти.