С наближаване на есента, течовете по адрес на iPhone 12 също се увеличават, а много от тях идват от веригата за доставки на компоненти на Apple. Сега ново изображение, публикувано в Twitter от @MrWhite може би показва OLED дисплея, който ще се ползва в тазгодишните модели на компанията.

Трудно е да се различат много детайли от самата снимка, а съпътстващото съобщение “iPhone 12 OLED screen” не предоставя повече информация, така че можем да видим само, че прорезът все още съществува, без дори да успеем да определим големината му.

Очаква се Apple да пусне четири модела iPhone 12 тази есен, които ще са с 5G свързаност и OLED дисплеи. iPhone 12 ще се предлага с 5.4 и 6.2 инчов екран, a iPhone 12 Pro – с 6.1 и 6.7 инчов. Като се има предвид, че в описанието към изтеклата снимка не се споменава Pro, възможно е тя да показва дисплея на 5.4, или 6.1 инчовия iPhone 12.

Всъщност това ще е първият път, когато цялата серия iPhone разполага с OLED панели. Технологията беше въведена с iPhone X, но заедно с него компанията предложи и LCD модел, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max са с OLED панели, но iPhone 11 все още е с LCD. Наскоро самата компания потвърди, че iPhone 12 ще се доставя няколко седмици по-късно от обичайното, а като имаме предвид забавянията заради пандемията от коронавирус и това, че тази есен моделите ще са цели четири, може би можем да очакваме поетапна схема за пускането им на пазара. Всъщност някои слухове сочат, че Apple ще пусне своите смартфони на два етапа – двата 6.1 инчови на първия и 6.7 и 5.4 инчовите на втория етап, но дали това ще стане точно така, няма как да бъдем сигурни.