Появиха се снимки на полупрозрачни AirPods, които изглежда са прототип на ранните версии на популярните безжични слушалки на Apple. Публикувани в Twitter от Джулио Зомпети, изображенията показват, че прототипът има до голяма степен порзрачен корпус, като само частта за ухото, е направена от непрозрачна бяла пластмаса.


Освен дисковата секция в горната част, останалата конструкция позволява да се видят компонентите вътре, включително електрическите връзки и батерията. Според Зомпети, колекционер на прототипи на хардуера на Apple, показаният модел са “прозрачни прототипни слушалки”. Въпреки че той не предоставя повече информация за мистериозните тапи, като се има предивид постиженията му при споделяне на оригинални артикули, както и тенденциите на Apple в предпроизводствения дизайн, най-вероятно това е истински прототип.

Например, прототип на Macintosh се появи през 2020 година, отново използвайки прозрачен пластмасов корпус, вместо непрозрачен материал. Това осигурява редица предимства, включително показване на вътрешни хлабини по време на разработка. На 23 ноември Зомпети сподели и снимка на 29 ватов прототип на Apple Charger, който отново използва прозрачна пластмаса за по-голямата част от корпуса.

Въпреки, че не е бил предназначен за продажба, прототипът на AirPods поне загатва за един път, който компанията би могла да поеме за цвета на хардуера, вместо да се придържа към стандартното бяло.