Изберете Страница

Появиха се резултати от Geekbench на A12, който ще захранва следващото поколение iPhone

Популярното приложение за сравнителен анализ Geekbench понякога публикува данни за неиздадени продукти на Apple, което може би се случи и тези дни.

Както беше съобщено от Consomac, най-малко един модел iPhone тази година, ще получи значими подобрения в скоростта, спрямо iPhone X. Устройството е посочено с код iPhone 11.2 и дънна платка D321AP, а резултатите от Geekbench сочат, че е тествано миналата седмица и притежава ARM процесор, с характеристики, подобни на тези на А11 Bionic. Един интересен аспект е, че RAM паметта е увеличена от 3GB на 4GB, а L1 Instruction Cache и Data Cache са скочили от 32 КВ на128 КВ. Сравнявайки едноядрените резултати, можем да видим маргинално увеличение на скоростта с 10%, докато при мултиядрените то е с около 5%.

Въпреки това резултатите от Geekbench трябва да се приемат с известна доза съмнение, тъй като устройствата на Apple динамично превключват между високопроизводителните ядра и тези с малка мощност, за да спестят батерия.

Идентификаторът на устройството iPhone 11.2 би могъл да принадлежи и на iPhone от по-нисък клас тази година с модифициран A11 Bionic чип, вместо на следващото поколение, което ще бъде с A12. Със създаването на серията А, компанията може да диктува кое да бъде подобрено в следващото поколение, а тези резултати сигнализират, че тя се е съсредоточила върху по-добър живот на батерията, вместо върху производителността, което езвучи до някъде правдападабно на фона на подобренията, включени в iOS 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This