Изберете Страница

Появиха се резултати от Geekbench на A12, който ще захранва следващото поколение iPhone

Популярното приложение за сравнителен анализ Geekbench понякога публикува данни за неиздадени продукти на Apple, което може би се случи и тези дни.

Както беше съобщено от Consomac, най-малко един модел iPhone тази година, ще получи значими подобрения в скоростта, спрямо iPhone X. Устройството е посочено с код iPhone 11.2 и дънна платка D321AP, а резултатите от Geekbench сочат, че е тествано миналата седмица и притежава ARM процесор, с характеристики, подобни на тези на А11 Bionic. Един интересен аспект е, че RAM паметта е увеличена от 3GB на 4GB, а L1 Instruction Cache и Data Cache са скочили от 32 КВ на128 КВ. Сравнявайки едноядрените резултати, можем да видим маргинално увеличение на скоростта с 10%, докато при мултиядрените то е с около 5%.

Въпреки това резултатите от Geekbench трябва да се приемат с известна доза съмнение, тъй като устройствата на Apple динамично превключват между високопроизводителните ядра и тези с малка мощност, за да спестят батерия.

Идентификаторът на устройството iPhone 11.2 би могъл да принадлежи и на iPhone от по-нисък клас тази година с модифициран A11 Bionic чип, вместо на следващото поколение, което ще бъде с A12. Със създаването на серията А, компанията може да диктува кое да бъде подобрено в следващото поколение, а тези резултати сигнализират, че тя се е съсредоточила върху по-добър живот на батерията, вместо върху производителността, което езвучи до някъде правдападабно на фона на подобренията, включени в iOS 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This