Изберете страница

Появиха се резултати от Geekbench на A12, който ще захранва следващото поколение iPhone

Популярното приложение за сравнителен анализ Geekbench понякога публикува данни за неиздадени продукти на Apple, което може би се случи и тези дни.

Както беше съобщено от Consomac, най-малко един модел iPhone тази година, ще получи значими подобрения в скоростта, спрямо iPhone X. Устройството е посочено с код iPhone 11.2 и дънна платка D321AP, а резултатите от Geekbench сочат, че е тествано миналата седмица и притежава ARM процесор, с характеристики, подобни на тези на А11 Bionic. Един интересен аспект е, че RAM паметта е увеличена от 3GB на 4GB, а L1 Instruction Cache и Data Cache са скочили от 32 КВ на128 КВ. Сравнявайки едноядрените резултати, можем да видим маргинално увеличение на скоростта с 10%, докато при мултиядрените то е с около 5%.

Въпреки това резултатите от Geekbench трябва да се приемат с известна доза съмнение, тъй като устройствата на Apple динамично превключват между високопроизводителните ядра и тези с малка мощност, за да спестят батерия.

Идентификаторът на устройството iPhone 11.2 би могъл да принадлежи и на iPhone от по-нисък клас тази година с модифициран A11 Bionic чип, вместо на следващото поколение, което ще бъде с A12. Със създаването на серията А, компанията може да диктува кое да бъде подобрено в следващото поколение, а тези резултати сигнализират, че тя се е съсредоточила върху по-добър живот на батерията, вместо върху производителността, което езвучи до някъде правдападабно на фона на подобренията, включени в iOS 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This