Популярното приложение за сравнителен анализ Geekbench понякога публикува данни за неиздадени продукти на Apple, което може би се случи и тези дни.

Както беше съобщено от Consomac, най-малко един модел iPhone тази година, ще получи значими подобрения в скоростта, спрямо iPhone X. Устройството е посочено с код iPhone 11.2 и дънна платка D321AP, а резултатите от Geekbench сочат, че е тествано миналата седмица и притежава ARM процесор, с характеристики, подобни на тези на А11 Bionic. Един интересен аспект е, че RAM паметта е увеличена от 3GB на 4GB, а L1 Instruction Cache и Data Cache са скочили от 32 КВ на128 КВ. Сравнявайки едноядрените резултати, можем да видим маргинално увеличение на скоростта с 10%, докато при мултиядрените то е с около 5%.

Въпреки това резултатите от Geekbench трябва да се приемат с известна доза съмнение, тъй като устройствата на Apple динамично превключват между високопроизводителните ядра и тези с малка мощност, за да спестят батерия.

Идентификаторът на устройството iPhone 11.2 би могъл да принадлежи и на iPhone от по-нисък клас тази година с модифициран A11 Bionic чип, вместо на следващото поколение, което ще бъде с A12. Със създаването на серията А, компанията може да диктува кое да бъде подобрено в следващото поколение, а тези резултати сигнализират, че тя се е съсредоточила върху по-добър живот на батерията, вместо върху производителността, което езвучи до някъде правдападабно на фона на подобренията, включени в iOS 12.