Изберете Страница

Появиха се резултати от Geekbench на A12, който ще захранва следващото поколение iPhone

Популярното приложение за сравнителен анализ Geekbench понякога публикува данни за неиздадени продукти на Apple, което може би се случи и тези дни.

Както беше съобщено от Consomac, най-малко един модел iPhone тази година, ще получи значими подобрения в скоростта, спрямо iPhone X. Устройството е посочено с код iPhone 11.2 и дънна платка D321AP, а резултатите от Geekbench сочат, че е тествано миналата седмица и притежава ARM процесор, с характеристики, подобни на тези на А11 Bionic. Един интересен аспект е, че RAM паметта е увеличена от 3GB на 4GB, а L1 Instruction Cache и Data Cache са скочили от 32 КВ на128 КВ. Сравнявайки едноядрените резултати, можем да видим маргинално увеличение на скоростта с 10%, докато при мултиядрените то е с около 5%.

Въпреки това резултатите от Geekbench трябва да се приемат с известна доза съмнение, тъй като устройствата на Apple динамично превключват между високопроизводителните ядра и тези с малка мощност, за да спестят батерия.

Идентификаторът на устройството iPhone 11.2 би могъл да принадлежи и на iPhone от по-нисък клас тази година с модифициран A11 Bionic чип, вместо на следващото поколение, което ще бъде с A12. Със създаването на серията А, компанията може да диктува кое да бъде подобрено в следващото поколение, а тези резултати сигнализират, че тя се е съсредоточила върху по-добър живот на батерията, вместо върху производителността, което езвучи до някъде правдападабно на фона на подобренията, включени в iOS 12.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар