Слуховете за бъдещия iPhone 8, или както и да се нарича десетия, юбилеен смартфон на Apple, не спират, варирайки между стъклен корпус и поредния алуминиев модел.

Днес вече имаме и първите макети, създадени по непроверените течове от последните дни. Снимките показват iPhone направен от стъкло и неръждаема стомана, с дисплей от край до край, без видима рамка. Приятна изненада е, че на гърба му няма сензор за пръстови отпечатъци, което разбира се не означава, че компанията е успяла да преодолее техническите трудности по вграждането му под екрана.

От изображенията не става ясно на какъв етап от производствения процес са тези макети, но на гърба им липсва логото на Apple. Страничните лайсни на макетите изглеждат така, сякаш са направени от полирана стомана, бутоните за изключване и регулиране на звука, все още присъстват от ляво, а от дясно можем да видим един доста по-голям бутон за включване и изключване.

Заедно с тези снимки има и схема, показваща набор компоненти, скрити под екрана и добавянето на микрофон за намаляване на шума в изпъкналата двойна камера. С червено е отбелязано мястото, където рамката свършва и започва OLED панела, на него се предполага, че ще има отвор за предния високоговорител, което честно казано не звучи реално.

Всъщност устройството на снимките изглежда наистина атрактивно, но дали това е финалния дизайн, който компанията е избрала за своя тазгодишен флагман, няма как да знаем. Възоснова на последните спекулации, можем да предположим, че това все още не се е случило и тези макети не са реални, но от друга страна кой знае…