Изберете страница

Появиха се нови детайли за бъдещия iPhone 8

Може би най-очакваното събитие през следващата година е премиерата на изцяло обновения, юбилеен модел на най-известния смартфон в света – iPhone 8. Разбира се слуховете за него започнаха едва ли не веднага след представянето на iPhone 7 и се увеличават лавинообразно, тъй като на този модел се възлагат големи надежди за редица ключови промени.

Анализаторът от KGI Мин-Чи Куо, който се слави с достоверните си прогнози по отношение на продуктите на Apple, сподели, че iPhone 8 ще дойде в два размера – 4.7 и 5.5 инчов, като и за двата компанията ще използва LCD дисплеи, но ще има и една версия на големия модел, която ще притежава така дългоочаквания OLED панел. Ще се запази и различието при камерите, като отново по-големия вариант с OLED панел, ще бъде с двойна леща, а при останалите два – с единчна. Тези изводи анализаторът прави, възоснова на увеличените продажби на компоненти и в частност тези на Largan, която е изключителен доставчик на телеобектива на сегашния модел iPhone 7 Plus, а поводът за частичната промяна е това, че в противен случай, компанията би се изправила пред огромен недостиг на части.

За жалост в доклада на Куо не се споменава нищо за извит от край до край дисплей, който е една от най-очакваните новости в бъдещия iPhone 8, както и за това дали компанията най-сетне ще се отърве от своя емблематичен хоум бутон, като го вгради заедно със сензора за отпечатъци под екрана.

Това, което ще направи труден изборът на потребителите е поредната диференциация между моделите, при която вече освен разликата в размера и качеството на камерата между по-малкия и по-големия вариант, вече ще има такава и при идентичните по големина разновидности на iPhone 8 Plus, но все пак нека изчакаме следващия септември, за да разберем коя от всички прогнози за юбилейния смартфон на Apple, ще се окаже най-близо до истината.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This