Ако използвате macOS, можете да се наложи да пропуснете последната актуализация, тъй като множество потребители съобщават за сериозни проблеми при инсталирането й.

В бележките към High Sierra 10.13.4 пише, че подобрява стабилността, производителността и сигурността, но някои от потребителите са установили, че когато се опитат да рестартират след инсталирането й, машината се озовава в Recovery Mode, със съобщението, че инсталацията не може да бъде завършена. Последващата диагностика сочи, че дисковете са в добро състояние, така че хардуерни проблеми могат да бъдат изключени като вероятна причина за проблема, а някои потребители разказват, че се е наложило да търсят помощта на техническата поддръжка на компанията, за да се справят със ситуацията, след като машините са забили на 100% след зареждане в Safe Mode.

Apple все още не е отговорила официално каква е причината за тези проблеми, но според Extreme Tech и AppleInsider, те се крият в конфигурацията с мулти-монитор:

DisplayLink се използва, за да позволи на компютрите да стартират дисплеи, чрез USB технология“ твърди ExtremeTech. “Тя е внедрена в редица продукти и има софтуерни решения, използващи я по различен начин, обикновено за разширяване или колниране на Mac. Тъй като в macOS 10.13.4 изглежда не работи нито едно от тях, или поне не работи нормално, това причинява проблемите при инсталацията, която не може да бъде завършена“.

DisplayLink за съжаление не е единственото решение за няколко монитора, което има проблем, тъй като след ъпдейта спира да функционира и Duet Display, което накара много потребители да се откажат от актуализацията, за да не изгубят част от функционалността на дисплея.