Новият Mac mini с чип М1 се предлага от известно време и въпреки, че машината впечатлява с невероятната си производителност, тя също така създава и някои проблеми за потребителите. По-конкретно вече има оплаквания от проблеми с Bluetooth свързаността.

Влогърът Патрик Томасо е един от тези потребители, които имат проблем с използването на Bluetooth аксесоари с новия си Mac mini и ги описва в клип в свия канал:

Според Томасо, използването на Bluetooth мишка с машината е почти невъзможно, тъй като връзката се губи през цялото време. Той вече е използвал Logitech MX Master 3 и Magic Mouse 2, но и двата модела страдат от прекъсванията по време на употреба. Влогърът се оплаква и от прекъсвания при сдвояване с AirPods Pro и други безжични аксесоари към Mac mini, а в Reddit вече има доста подобни отзиви от други потребители, които сочат, че машината въобще не разпознава Bluetooth мишка и клавиатура, което я прави неизползваема.

Причината за тези проблеми все още е неизвестна, тъй като това може да е дължи на софтуерна грешка, или хардуерна неизправност. Apple все още не е излязла с официално становище по въпроса и за съжаление няма известни решения на проблема, освен изпозването на Bluetooth приемник от трети страни.