Изберете страница

Потребители се оплакват от проблеми с батерията на AirPods

Тази година като че ли донесе много проблеми с батериите на почти всички продукти на Apple и новите безжични слушалки AirPods, които едва достигнаха пазара, не правят изключение.

След като първите поръчани бройки вече пристигнаха при собствениците си, някои от тях осъзнаха, че кутийката , която служи и като док за зареждане и по спецификации би трябвало да добави още 24 часа автономност на слушалките, не се държи точно така. На теория би трябвало когато AirPods се поставят в нея или когато потребителите я отворят, за да проверят нивото на батерията, тя да губи само малко количества заряд, но на практика се оказва, че загубата е около 40% при поставени вътре слушалки и минимално активиране с включена Bluetooth връзка.

Докато някои от потърпевшите потребители отдават това на начина им на работа, то във форумите на Reddit вече има пост на потребител, който публикува проблемите си с кутийката и разказва, че след гаранционната замяна, това вече не се случва.

Всъщност това не са първите подобни отзиви за безжичните слушалки на Apple и множество разкази доказват, че след като са оставяни напълно заредени през нощта, а на сутринта са били с 15-20% изразходвана батерия, което означава още един цикъл на зареждане.

От съпорта на компанията не дават ясен отговор за това, колко точно трябва да продължи зареждането на AirPods, когато са поставени в своята кутийка, но подобен разход на енергия, при това в пълен покой, просто не може да бъде приет за нормален, още повече, че след замяната, той така и не се появява отново. Това реално означава, че с някои бройки от така дълго чаканите слушалки на Apple има проблем и те ще се наредят в дългия списък устройства, които не зарадваха собствениците си през тази година, а тъй като работата им не е пряко свързана с операционната система, както е при iPhone или MacBook, няма как да обвиним нея за наличието на проблемите.

Може би си спомняте, че когато специалистите от iFixit разглобиха AirPods предположиха, че може би сработването между миниатюрната антена в долната част на корпуса и батерията, са били причината за забавянето им от октомври до декември, но все пак това са само предположения.

Все още няма официално становище от страна на компанията за този проблем, както и не е ясен броя на засегнатите потребители. Някои от тях смятат, че той може да се корени в първоначалното зареждане на слушалките и прескачането на цикли да е инцидентно, като с течени на времето би трябвало да отшуми, но дори и това да е така, тези случаи поставят отново на дневен ред въпроса за качеството, което очакваме и това, което всъщност получаваме напоследък от страна на Apple.

Въпреки всичко, наскоро Тим Кук сподели при посещението си в Нюйоркската фондова борса, че всички бройки от безжичните слушалки в магазините са вече изчерпани и той смята този факт за безспорен успех, като обеща че компанията ще произведе следващите количества „толкова бързо, колкото може“.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This