Няма такова нещо като перфектно устройство и потребителите обикновено започват да откриват проблемите още през първата седмица на употреба. За съжаление това в пълна сила се отнася и за новата серия iPhone 12 на Apple, която има проблеми с три от четирите си устройства.

Изглежда първите купувачи на iPhone 12 съобщават за грешки в приложението Messages, които пречат да се видят някои съобщения от приятели при iPhone 12 и 12 Pro, които станаха достъпни по-рано. Липсват текстови съобщения в групови чатове, а устройствата не дават известие при получаването на нови такива. Разбира се няма как да кажем, че проблемът идва от хардуера, защото може да е свързан и с новата версия на операционната система, но обикновено той се появява, когато един от потребителите използва Android устройство.

Вторият проблем е свързан с iPhone 12 mini и чувствитеността на заключения му екран. Дисплеят не разпознава натиск или плъзгане от дънато на дисплея, когато се използва палецът на ръката, но е отзивчив при работа с останалите пръсти. Странното е, че проблемът изчезва, когато устройството е закачено на зарядно и не се използва калъф, в пряк контакт с рамката му. Очаква се Apple да даде официалното си становище по горепосочените случаи.