Изберете Страница

Потребители се оплакват от висока консумация на данни, при игра на Super Mario Run

Както вече знаете, новата игра на Nintendo Super Mario Run, която мнозина очакваха с нетърпение, вече е налична в App Store и едно от изискванията й е да има постоянна интернет връзка.

За съжаление именно това стана повод и за първите оплаквания от страна но потребители, тъй като играта консумира около 75 MB за час. Още в четвъртък вечерта сървърите й се натовариха така, както при Pokemon GO месец след премиерата. В резултат на това тя стана неизползваема за някои потребители, а задължителното сваляне на следващите пакети не можеше да бъде осъществено, принуждавайки играчите да пробват отново и отново. Така консумацията на данни нарастна до над 150 МВ.

Инженери от App Store споделят, че Super Mario Run наистина има високи изисквания и, ако някой пакет данни не успее да се свали, той ще опитва отново и отново, докато успее или докато се появи съобщение за грешка. Всичко това разбира се е свързано с консумацията на значително количество данни. Може би ситуацията ще се нормализира, след като утихне първоначалната еуфория около премиерата и сървърите вече не са така натоварени.

Като пример можем да посочим, че Pokemon GO, другото хитово заглавие на Nintendo от тази година, което буквално разби класациите, използва около 30 МВ на час, а новата Battlefield 1 – до 400 МВ.

От всичко това може би най-много пострадаха потребителите в САЩ, чийто предплатени планове са лимитирани по отношение на данните. За щастие Super Mario Run се нуждае само от възможност да кешира пистите, а не да ги сваля по време на активна игра, така че специалисти препоръчват поне първото ниво да се изиграе при наличието на стабилна WiFi връзка. Все пак имайте предвид тази информация, когато за пръв път сваляте играта, за която всички говоят!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This