Изберете Страница

Потребители се оплакват от висока консумация на данни, при игра на Super Mario Run

Както вече знаете, новата игра на Nintendo Super Mario Run, която мнозина очакваха с нетърпение, вече е налична в App Store и едно от изискванията й е да има постоянна интернет връзка.

За съжаление именно това стана повод и за първите оплаквания от страна но потребители, тъй като играта консумира около 75 MB за час. Още в четвъртък вечерта сървърите й се натовариха така, както при Pokemon GO месец след премиерата. В резултат на това тя стана неизползваема за някои потребители, а задължителното сваляне на следващите пакети не можеше да бъде осъществено, принуждавайки играчите да пробват отново и отново. Така консумацията на данни нарастна до над 150 МВ.

Инженери от App Store споделят, че Super Mario Run наистина има високи изисквания и, ако някой пакет данни не успее да се свали, той ще опитва отново и отново, докато успее или докато се появи съобщение за грешка. Всичко това разбира се е свързано с консумацията на значително количество данни. Може би ситуацията ще се нормализира, след като утихне първоначалната еуфория около премиерата и сървърите вече не са така натоварени.

Като пример можем да посочим, че Pokemon GO, другото хитово заглавие на Nintendo от тази година, което буквално разби класациите, използва около 30 МВ на час, а новата Battlefield 1 – до 400 МВ.

От всичко това може би най-много пострадаха потребителите в САЩ, чийто предплатени планове са лимитирани по отношение на данните. За щастие Super Mario Run се нуждае само от възможност да кешира пистите, а не да ги сваля по време на активна игра, така че специалисти препоръчват поне първото ниво да се изиграе при наличието на стабилна WiFi връзка. Все пак имайте предвид тази информация, когато за пръв път сваляте играта, за която всички говоят!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This