Изберете страница

Потребители се оплакват от висока консумация на данни, при игра на Super Mario Run

Както вече знаете, новата игра на Nintendo Super Mario Run, която мнозина очакваха с нетърпение, вече е налична в App Store и едно от изискванията й е да има постоянна интернет връзка.

За съжаление именно това стана повод и за първите оплаквания от страна но потребители, тъй като играта консумира около 75 MB за час. Още в четвъртък вечерта сървърите й се натовариха така, както при Pokemon GO месец след премиерата. В резултат на това тя стана неизползваема за някои потребители, а задължителното сваляне на следващите пакети не можеше да бъде осъществено, принуждавайки играчите да пробват отново и отново. Така консумацията на данни нарастна до над 150 МВ.

Инженери от App Store споделят, че Super Mario Run наистина има високи изисквания и, ако някой пакет данни не успее да се свали, той ще опитва отново и отново, докато успее или докато се появи съобщение за грешка. Всичко това разбира се е свързано с консумацията на значително количество данни. Може би ситуацията ще се нормализира, след като утихне първоначалната еуфория около премиерата и сървърите вече не са така натоварени.

Като пример можем да посочим, че Pokemon GO, другото хитово заглавие на Nintendo от тази година, което буквално разби класациите, използва около 30 МВ на час, а новата Battlefield 1 – до 400 МВ.

От всичко това може би най-много пострадаха потребителите в САЩ, чийто предплатени планове са лимитирани по отношение на данните. За щастие Super Mario Run се нуждае само от възможност да кешира пистите, а не да ги сваля по време на активна игра, така че специалисти препоръчват поне първото ниво да се изиграе при наличието на стабилна WiFi връзка. Все пак имайте предвид тази информация, когато за пръв път сваляте играта, за която всички говоят!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This