Както вече знаете, новата игра на Nintendo Super Mario Run, която мнозина очакваха с нетърпение, вече е налична в App Store и едно от изискванията й е да има постоянна интернет връзка.

За съжаление именно това стана повод и за първите оплаквания от страна но потребители, тъй като играта консумира около 75 MB за час. Още в четвъртък вечерта сървърите й се натовариха така, както при Pokemon GO месец след премиерата. В резултат на това тя стана неизползваема за някои потребители, а задължителното сваляне на следващите пакети не можеше да бъде осъществено, принуждавайки играчите да пробват отново и отново. Така консумацията на данни нарастна до над 150 МВ.

Инженери от App Store споделят, че Super Mario Run наистина има високи изисквания и, ако някой пакет данни не успее да се свали, той ще опитва отново и отново, докато успее или докато се появи съобщение за грешка. Всичко това разбира се е свързано с консумацията на значително количество данни. Може би ситуацията ще се нормализира, след като утихне първоначалната еуфория около премиерата и сървърите вече не са така натоварени.

Като пример можем да посочим, че Pokemon GO, другото хитово заглавие на Nintendo от тази година, което буквално разби класациите, използва около 30 МВ на час, а новата Battlefield 1 – до 400 МВ.

От всичко това може би най-много пострадаха потребителите в САЩ, чийто предплатени планове са лимитирани по отношение на данните. За щастие Super Mario Run се нуждае само от възможност да кешира пистите, а не да ги сваля по време на активна игра, така че специалисти препоръчват поне първото ниво да се изиграе при наличието на стабилна WiFi връзка. Все пак имайте предвид тази информация, когато за пръв път сваляте играта, за която всички говоят!