Изберете Страница

Потребители се оплакват от висока консумация на данни, при игра на Super Mario Run

Както вече знаете, новата игра на Nintendo Super Mario Run, която мнозина очакваха с нетърпение, вече е налична в App Store и едно от изискванията й е да има постоянна интернет връзка.

За съжаление именно това стана повод и за първите оплаквания от страна но потребители, тъй като играта консумира около 75 MB за час. Още в четвъртък вечерта сървърите й се натовариха така, както при Pokemon GO месец след премиерата. В резултат на това тя стана неизползваема за някои потребители, а задължителното сваляне на следващите пакети не можеше да бъде осъществено, принуждавайки играчите да пробват отново и отново. Така консумацията на данни нарастна до над 150 МВ.

Инженери от App Store споделят, че Super Mario Run наистина има високи изисквания и, ако някой пакет данни не успее да се свали, той ще опитва отново и отново, докато успее или докато се появи съобщение за грешка. Всичко това разбира се е свързано с консумацията на значително количество данни. Може би ситуацията ще се нормализира, след като утихне първоначалната еуфория около премиерата и сървърите вече не са така натоварени.

Като пример можем да посочим, че Pokemon GO, другото хитово заглавие на Nintendo от тази година, което буквално разби класациите, използва около 30 МВ на час, а новата Battlefield 1 – до 400 МВ.

От всичко това може би най-много пострадаха потребителите в САЩ, чийто предплатени планове са лимитирани по отношение на данните. За щастие Super Mario Run се нуждае само от възможност да кешира пистите, а не да ги сваля по време на активна игра, така че специалисти препоръчват поне първото ниво да се изиграе при наличието на стабилна WiFi връзка. Все пак имайте предвид тази информация, когато за пръв път сваляте играта, за която всички говоят!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

Apple обяви, че ще оправи прегряването на iPhone 15 Pro със софтуерна актуализация

През последната седмица множество потребители се оплакаха, че новите им iPhone 15 и 15 Pro прегряват и работят при необичайно високи температури. В отговор на тези оплаквания, Apple обяви, че предстои софтуерна актуализация, която ще отстрани проблемите. Трябва да...

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип

Проблемите с прегряване на iPhone 15 Pro не се дължат на новия 3 nm чип, коментира известният анализатор Минг-Чи Куо, след като през последните дни в интернет пространството се появиха редица оплаквания от страна на потребители на устройствата. Първоначално се...

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This