Изберете Страница

Потребители на iPhone 13 съобщават за розов екран, Apple твърди, че е софтуерна грешка

Някои потребители на iPhone 13 се оплакаха от необичаен проблем – розов екран, който прави невъзможно използването на телефона, без да го рестартирате.

Всъщност още през октомври в дискусионен форум на Apple, потребител публикува, че екранът на неговия iPhone 13 Pro e станал розов и произволно започнал да се срива. Докато неговият телефон вече е заменен, някои други потребители започнаха да съобщават за този проблем в следващите седмици и месеци.

Част от тях нямат късмета телефоните им да бъдат заменени, тъй като Apple твърди, че това е просто софтуерна грешка. Четейки отзивите е невъзможно да намерим модел защо това се случва, въпреки че изглежда ограничено до линията iPhone 13.

При някои потребители се случва при правене на снимка, като екранът замръзва, става розов и след това се рестартира. При други се случва при употребата на GPS или друга програма. Повечето случаи обаче идват от Китай.

В своето изявление Apple посочва: “Не забелязахме съответни проблеми в хардуера на устройствата, защото тази ситуация (розов екран) се причинява, когато системата е заключена”.

Компанията съветва потребителите да архивират данните си и да инсталират най-новата налична версия на операционната система, за да се изключи несъвместимост между версията на приложението и iOS.

Към момента iOS 15.3 RC не споменава за корекция на грешката “розов екран”. Също така объркващ е фактът, че част от съобщенията за нея датират още от първите дни, когато iPhone 13 беше пуснат на пазара. Остава да изчакаме и да видим какви мерки ще предприеме Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар