Изберете страница

Потребители на iPhone 13 съобщават за розов екран, Apple твърди, че е софтуерна грешка

Някои потребители на iPhone 13 се оплакаха от необичаен проблем – розов екран, който прави невъзможно използването на телефона, без да го рестартирате.

Всъщност още през октомври в дискусионен форум на Apple, потребител публикува, че екранът на неговия iPhone 13 Pro e станал розов и произволно започнал да се срива. Докато неговият телефон вече е заменен, някои други потребители започнаха да съобщават за този проблем в следващите седмици и месеци.

Част от тях нямат късмета телефоните им да бъдат заменени, тъй като Apple твърди, че това е просто софтуерна грешка. Четейки отзивите е невъзможно да намерим модел защо това се случва, въпреки че изглежда ограничено до линията iPhone 13.

При някои потребители се случва при правене на снимка, като екранът замръзва, става розов и след това се рестартира. При други се случва при употребата на GPS или друга програма. Повечето случаи обаче идват от Китай.

В своето изявление Apple посочва: “Не забелязахме съответни проблеми в хардуера на устройствата, защото тази ситуация (розов екран) се причинява, когато системата е заключена”.

Компанията съветва потребителите да архивират данните си и да инсталират най-новата налична версия на операционната система, за да се изключи несъвместимост между версията на приложението и iOS.

Към момента iOS 15.3 RC не споменава за корекция на грешката “розов екран”. Също така объркващ е фактът, че част от съобщенията за нея датират още от първите дни, когато iPhone 13 беше пуснат на пазара. Остава да изчакаме и да видим какви мерки ще предприеме Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This