Изберете Страница

Потребители на iPhone 13 съобщават за розов екран, Apple твърди, че е софтуерна грешка

Някои потребители на iPhone 13 се оплакаха от необичаен проблем – розов екран, който прави невъзможно използването на телефона, без да го рестартирате.

Всъщност още през октомври в дискусионен форум на Apple, потребител публикува, че екранът на неговия iPhone 13 Pro e станал розов и произволно започнал да се срива. Докато неговият телефон вече е заменен, някои други потребители започнаха да съобщават за този проблем в следващите седмици и месеци.

Част от тях нямат късмета телефоните им да бъдат заменени, тъй като Apple твърди, че това е просто софтуерна грешка. Четейки отзивите е невъзможно да намерим модел защо това се случва, въпреки че изглежда ограничено до линията iPhone 13.

При някои потребители се случва при правене на снимка, като екранът замръзва, става розов и след това се рестартира. При други се случва при употребата на GPS или друга програма. Повечето случаи обаче идват от Китай.

В своето изявление Apple посочва: “Не забелязахме съответни проблеми в хардуера на устройствата, защото тази ситуация (розов екран) се причинява, когато системата е заключена”.

Компанията съветва потребителите да архивират данните си и да инсталират най-новата налична версия на операционната система, за да се изключи несъвместимост между версията на приложението и iOS.

Към момента iOS 15.3 RC не споменава за корекция на грешката “розов екран”. Също така объркващ е фактът, че част от съобщенията за нея датират още от първите дни, когато iPhone 13 беше пуснат на пазара. Остава да изчакаме и да видим какви мерки ще предприеме Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This