iPhone Xs и iPhone Xs Max са първите модели на компанията, които се предлагат с 512 GB вградена памет, а анализаторите посочват именно това като причина за увеличаване на цената на акциите на Apple.

Както съобщава CNBC, Citi Research повиши целевата цена на AAPL от 230 на 265 долара, а в инвестиционните си бележки анализаторът на компанията, Джим Суа обяснява, че причината е високите цени на iPhone Xs и тенденцията потребителите да купуват моделите с по-голям капацитет. Сува отбелязва още, че макар по-голямата конфигурация да струва на потребителите около 100 долара повече, за компанията разликата е около 20 долара, благодарение на спада в цените на флаш паметите с 18% от март. В крайна сметка проверките в магазините показват, че купувачите на iPhone Xs и iPhone Xs Max поне в началото са предпочеели по-големите конфигурации и това е основният двигател за нарастването на целевата цена на акциите.

Citi Research не е първата аналитична компания, която се обосновава с клиентския интерес към по-големите модели, миналия месец минг-Чи Куо също цитира поручване по веригата за доставки, в което се твърди, че 256 GB модел е най-популярен.