Изберете Страница

Потребителите в някои държави вече не могат да се възползват от безплатния тримесечен пробен период на Apple Music

Едно от основните преимущества на Apple Music, когато стартира през 2015 година, беше безплатния тримесечен период за проба, позволяващ на потребителите да тестват услугата, преди да се абонират за нея. Миналата седмица обаче стана ясно, че компанията е променила своята политика, като е спряла да предлата тази опция в Австралия, Испания и Швейцария. Както е посочено на страницата на услугата, Apple вече ще начислява малка такса през първите три месеца, която е в размер 0.99 в съответната валута.

За момента Apple Music все още предлага безплатния тримесечен пробен период за останалите региони, а компанията не е коментирала официално причините за промените в тези три държави, но те може би се дължат на засилената конкуренция, тъй като там Spotify налага същата такса за своята стрийминг услуга, вместо безплатен траял.

Както може би си спомняте, при старта на Apple Music, именно този безплатен пробен период беше предмет на спор между компанията и част от изпълнителите, след като стана ясно, че гигантът няма да им плаща комисионни по време на безплатното използване на услугата. След като много от тях реагираха негативно, Apple промени политиката си и реши, че все пак ще им плаща дължимото за това време.

Не става ясно, дали гигантът планира да въведе подобна такса и в останалите държави, но най-вероятно ще разберем повече за неговите намерения на предстоящата конференция за разработчици WWDC 2017, която започва на 5 юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This