Изберете страница

Потребителите в някои държави вече не могат да се възползват от безплатния тримесечен пробен период на Apple Music

Едно от основните преимущества на Apple Music, когато стартира през 2015 година, беше безплатния тримесечен период за проба, позволяващ на потребителите да тестват услугата, преди да се абонират за нея. Миналата седмица обаче стана ясно, че компанията е променила своята политика, като е спряла да предлата тази опция в Австралия, Испания и Швейцария. Както е посочено на страницата на услугата, Apple вече ще начислява малка такса през първите три месеца, която е в размер 0.99 в съответната валута.

За момента Apple Music все още предлага безплатния тримесечен пробен период за останалите региони, а компанията не е коментирала официално причините за промените в тези три държави, но те може би се дължат на засилената конкуренция, тъй като там Spotify налага същата такса за своята стрийминг услуга, вместо безплатен траял.

Както може би си спомняте, при старта на Apple Music, именно този безплатен пробен период беше предмет на спор между компанията и част от изпълнителите, след като стана ясно, че гигантът няма да им плаща комисионни по време на безплатното използване на услугата. След като много от тях реагираха негативно, Apple промени политиката си и реши, че все пак ще им плаща дължимото за това време.

Не става ясно, дали гигантът планира да въведе подобна такса и в останалите държави, но най-вероятно ще разберем повече за неговите намерения на предстоящата конференция за разработчици WWDC 2017, която започва на 5 юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This