Изберете страница

Потребителите в някои държави вече не могат да се възползват от безплатния тримесечен пробен период на Apple Music

Едно от основните преимущества на Apple Music, когато стартира през 2015 година, беше безплатния тримесечен период за проба, позволяващ на потребителите да тестват услугата, преди да се абонират за нея. Миналата седмица обаче стана ясно, че компанията е променила своята политика, като е спряла да предлата тази опция в Австралия, Испания и Швейцария. Както е посочено на страницата на услугата, Apple вече ще начислява малка такса през първите три месеца, която е в размер 0.99 в съответната валута.

За момента Apple Music все още предлага безплатния тримесечен пробен период за останалите региони, а компанията не е коментирала официално причините за промените в тези три държави, но те може би се дължат на засилената конкуренция, тъй като там Spotify налага същата такса за своята стрийминг услуга, вместо безплатен траял.

Както може би си спомняте, при старта на Apple Music, именно този безплатен пробен период беше предмет на спор между компанията и част от изпълнителите, след като стана ясно, че гигантът няма да им плаща комисионни по време на безплатното използване на услугата. След като много от тях реагираха негативно, Apple промени политиката си и реши, че все пак ще им плаща дължимото за това време.

Не става ясно, дали гигантът планира да въведе подобна такса и в останалите държави, но най-вероятно ще разберем повече за неговите намерения на предстоящата конференция за разработчици WWDC 2017, която започва на 5 юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This