Изберете Страница

Потребителите в някои държави вече не могат да се възползват от безплатния тримесечен пробен период на Apple Music

Едно от основните преимущества на Apple Music, когато стартира през 2015 година, беше безплатния тримесечен период за проба, позволяващ на потребителите да тестват услугата, преди да се абонират за нея. Миналата седмица обаче стана ясно, че компанията е променила своята политика, като е спряла да предлата тази опция в Австралия, Испания и Швейцария. Както е посочено на страницата на услугата, Apple вече ще начислява малка такса през първите три месеца, която е в размер 0.99 в съответната валута.

За момента Apple Music все още предлага безплатния тримесечен пробен период за останалите региони, а компанията не е коментирала официално причините за промените в тези три държави, но те може би се дължат на засилената конкуренция, тъй като там Spotify налага същата такса за своята стрийминг услуга, вместо безплатен траял.

Както може би си спомняте, при старта на Apple Music, именно този безплатен пробен период беше предмет на спор между компанията и част от изпълнителите, след като стана ясно, че гигантът няма да им плаща комисионни по време на безплатното използване на услугата. След като много от тях реагираха негативно, Apple промени политиката си и реши, че все пак ще им плаща дължимото за това време.

Не става ясно, дали гигантът планира да въведе подобна такса и в останалите държави, но най-вероятно ще разберем повече за неговите намерения на предстоящата конференция за разработчици WWDC 2017, която започва на 5 юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This