Изберете Страница

Последният патент на Apple разкрива специална система за люк на кола

Вече сме свикнали да виждаме патенти на Apple, показващи нови технологии, с които компанията експериментира в своите устройства, но този е малко по-различен. Американското ведомство за патенти и търговси марки предостави тази седмица на Apple патент за люк на кола, който със сигурност не е създаден за iPhone или iPad.

Патентованият от компанията люк има стъкло с променлива непрозрачност, което означава, че водачът ще има възможност да регулира прозрачността му. Както отбелязва MotorTrend, патентът също така показва, че люкът се отваря последователно със странични прозорци, докато настоящите автомобили с подобна технология имат фиксиран люк.

Ето част от патента:

„Друг аспект на документа е превозно средство, което включва прозорец и променлива зона на прозрачност, дефинирана върху него. Променливата зона на прозрачност може да се контролира, за да позволи желаната степен на проникване на светлина през стъклото. Подвижен панелен модул може да се движи между затворена и отворена позиция“.

С други думи шофьорите на бъдещата Apple Car ще могат да избират дали да пускат слънчевата светлина в купето, без да се налага да отварят люка, или да го отворят напълно, за да дишат свеж въздух. Не е трудно да си представи мнастройките на люка на Apple Car, налични чрез CarPlay или дори чрез Siri.

Разбира се най-важната част от този патент е, че той потвърждава всички слухове относно това, че компанията работи върху собствен автомобил. Последните доклади показват, че Apple разработва и тества нова система за самоуправляващи се превозни средства, като същевременно обсъжда производствените си планове с други компании. Въпраки това дори и, ако всички тези слухове са истина, пускането на Apple Car със сигурност ще е след 3 – 4 години, особено след като компанията загуби много инженери от екипа на автомобилния си проект.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This