Изберете страница

Последният патент на Apple разкрива специална система за люк на кола

Вече сме свикнали да виждаме патенти на Apple, показващи нови технологии, с които компанията експериментира в своите устройства, но този е малко по-различен. Американското ведомство за патенти и търговси марки предостави тази седмица на Apple патент за люк на кола, който със сигурност не е създаден за iPhone или iPad.

Патентованият от компанията люк има стъкло с променлива непрозрачност, което означава, че водачът ще има възможност да регулира прозрачността му. Както отбелязва MotorTrend, патентът също така показва, че люкът се отваря последователно със странични прозорци, докато настоящите автомобили с подобна технология имат фиксиран люк.

Ето част от патента:

„Друг аспект на документа е превозно средство, което включва прозорец и променлива зона на прозрачност, дефинирана върху него. Променливата зона на прозрачност може да се контролира, за да позволи желаната степен на проникване на светлина през стъклото. Подвижен панелен модул може да се движи между затворена и отворена позиция“.

С други думи шофьорите на бъдещата Apple Car ще могат да избират дали да пускат слънчевата светлина в купето, без да се налага да отварят люка, или да го отворят напълно, за да дишат свеж въздух. Не е трудно да си представи мнастройките на люка на Apple Car, налични чрез CarPlay или дори чрез Siri.

Разбира се най-важната част от този патент е, че той потвърждава всички слухове относно това, че компанията работи върху собствен автомобил. Последните доклади показват, че Apple разработва и тества нова система за самоуправляващи се превозни средства, като същевременно обсъжда производствените си планове с други компании. Въпраки това дори и, ако всички тези слухове са истина, пускането на Apple Car със сигурност ще е след 3 – 4 години, особено след като компанията загуби много инженери от екипа на автомобилния си проект.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This