Изберете Страница

Последният патент на Apple разкрива специална система за люк на кола

Вече сме свикнали да виждаме патенти на Apple, показващи нови технологии, с които компанията експериментира в своите устройства, но този е малко по-различен. Американското ведомство за патенти и търговси марки предостави тази седмица на Apple патент за люк на кола, който със сигурност не е създаден за iPhone или iPad.

Патентованият от компанията люк има стъкло с променлива непрозрачност, което означава, че водачът ще има възможност да регулира прозрачността му. Както отбелязва MotorTrend, патентът също така показва, че люкът се отваря последователно със странични прозорци, докато настоящите автомобили с подобна технология имат фиксиран люк.

Ето част от патента:

„Друг аспект на документа е превозно средство, което включва прозорец и променлива зона на прозрачност, дефинирана върху него. Променливата зона на прозрачност може да се контролира, за да позволи желаната степен на проникване на светлина през стъклото. Подвижен панелен модул може да се движи между затворена и отворена позиция“.

С други думи шофьорите на бъдещата Apple Car ще могат да избират дали да пускат слънчевата светлина в купето, без да се налага да отварят люка, или да го отворят напълно, за да дишат свеж въздух. Не е трудно да си представи мнастройките на люка на Apple Car, налични чрез CarPlay или дори чрез Siri.

Разбира се най-важната част от този патент е, че той потвърждава всички слухове относно това, че компанията работи върху собствен автомобил. Последните доклади показват, че Apple разработва и тества нова система за самоуправляващи се превозни средства, като същевременно обсъжда производствените си планове с други компании. Въпраки това дори и, ако всички тези слухове са истина, пускането на Apple Car със сигурност ще е след 3 – 4 години, особено след като компанията загуби много инженери от екипа на автомобилния си проект.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This