През уикенда Samsung представи своите нови флагмани Galaxy S9 и S9+, които се гордеят с безброй авангардни функции и иновации. Въпреки, че те са най-нови, най-големи и най-мощни в продуктовата линия на компанията, бенчмарк тестовете сочат друго.

Galaxy S9 се захранва от процесор Snapdragon 845 или Exynos 9810 Octa (за Европа и Близкия изток), но се оказва, че те отстъпват пред iPhone 8 и iPhone X, а дори и пред предходните модели iPhone 7/7 Plus, които дебютираха през 2016 година. iPhone 8 и iPhone X разполагат с чипа A11 Bionic на Apple, а двата по-стари модела – с почти двегодишния А10 Fusion:

Както можете да видите цифрите от тестовете говорят сами за себе си и съответно за производителността на конкурентните устройства на двата гиганта. Задачите включват графично изобразяване, създаване на съдържание и отваряне на приложения с високо натоварване. Единствената област, кадето Exynos 9810 леко се доближава до конкурента си, е сравнението му с A10 Fusion на Apple при Floating Point и там той отбелязва 3440 точки, докато A10 Fusion има 3345. При всички останали тестове обаче, присъдата е ясна – серията А на Apple продължава да доминира.